Vad är skillnaden mellan en stekgryta och en holländsk ugn?

April 4

Vad är skillnaden mellan en stekgryta och en holländsk ugn?


Braising pannor och holländska ugnar har liknande användningsområden i köket. De skiljer sig i form och vissa matlagning tillämpningar. Förutom den typ som används i hemmet kök, finns det också en kommersiell variation av braising kokkärl.

Byggd för Bräsering

Båda typerna av matlagning utrustning är konstruerade för braising, ugnsstekning och andra typer av en-pot matlagning. De är tunga, lock och eldfast, oftast med två sidohandtag. En stekgryta kallas ibland en Rondeau, buffé gryta eller braiser. Holländska ugnar är också känd som franska ugnar.

Form

Braising pannor har kortsidor och breda bottnar. Holländska ugnar är djupare och smalare än Bräsera kokkärl. En stekgryta kan ha rak eller sluttande sidor; Holländska ugnar har raka sidor.

Matlagnings Tillämpningar

Bräsera pannor är konstruerade för brännande. De har en bredare matlagningsytan än holländska ugnar för att maximera matens kontakt med botten av pannan, som en stekpanna. Holländska ugnar kan sear mindre mängder mat, men deras brantare sidor rymmer en större volym av vätska för kokning eller braising.

Kommersiella braising Pans

I en kommersiell kök, är en stekgryta också kallas en lutande stekpanna. Dessa pannor har en kapacitet på 10 till 40 liter och används för stekning, bräsera, uppvärmning, kokning och ångande.


  

Kommentar