Cobra Vs. Skallerorm

July 22

Både kobror och skallerormar är farliga och effektiva rovdjur. Båda ormar kan leverera dödliga bett för människor, men de har olika typer av gift. Även om ormar är lika i fara deras bett närvarande finns några viktiga funktioner som skiljer dem.

Allmän information

Kobror kommer från släktet Naja, vilket är den mest utbredda gruppen av ormar. Det finns ungefär 20 till 22 arter av kobror. De bebor Afrika, Indien, Sydöstra Asien, Indonesien och Mellanöstern.

Skallerormar är av släktena Crotalus och Sistrurus. Ca 30 arter av skallerormar är kända. Skallerormar främst koncentrerade till sydvästra USA men arter finns i norr och söder om detta område i fallande siffror.

Utseende

Skallran på slutet av deras kroppar präglar skallerormar mest framträdande. Dessa skallror används som en varningssignal till potentiella rovdjur. Skallerormar är en typ av orm som kallas en grop huggorm, som kännetecknas av värmekännande öppningar under deras näsor. De har breda triangelformade huvuden och kattlika elever. Deras kroppar tenderar att vara tjock och tung i utseende. De har stora huggtänder som viker ut när deras munnar öppna. Munnen är ledad och kan öppna så bred som 180 grader. Den genomsnittliga storleken på en skallerorm är mellan 3 och 4 fot lång.

Cobras är långa, smala ormar. De har en medellängd på mellan 4 och 6 fot, även om många arter kan växa för att vara mycket längre än detta, är notably kungskobra, som har en genomsnittlig fullvuxen kroppsstorlek av 18 till 20 fot. Den mest ovanliga inslag i kobror är huven bakom huvudet. Detta är ett resultat av en förlängning av ribborna och används ungefär som skallerormen s skallra.

Fortplantning

Både kobror och skallerormar har unika reproduktiva egenskaper. Skallerormar är ovoviviparous eller viviparous. Detta innebär att kvinnliga skallerormen antingen håller äggen i hennes kropp och de kläcks när de läggs eller hon ger levande födda. Så snart barnet skallerormar föds, de är redo att börja liv utan föräldrarnas omsorg.

Cobras är unika från någon annan orm i världen att de bygger bon för sina ungar. Liksom de flesta andra ormar, kobror är Oviparous. De låg mellan 20 och 40 ägg i ett rede och kvinnliga cobra vaktar boet inkubationstiden varar mellan 60 och 90 dagar. Nyfödda Cobras är ca 50cm lång och är kända som ungarna. Cobras föds med full styrka av deras gift.

Giftighet

Båda skallerormar och Cobras är giftig. Skallerormar har hemotoxic gift. Detta gift förstör vävnad, urartar organ och stör blodproppar. Utan behandling kan en skallerorm bit att en människa att resultera i förlust av en lem eller död.

Alla arter av kobra kan också leverera en dödlig tugga till en människa. Cobras har stark neurotoxiska gift som angriper nervsystemet och orsakar förlamning. Vissa arter av kobra har också gift med hemotoxic funktioner och vissa arter besitter en unik förmåga att spotta deras gift.

antivenin

Varken cobra biter eller skallerorm biter kan botas genom sugning och bör behandlas omedelbart av antivenin. Antivenin finns för båda arterna och är tillverkad av ormens egen gift.


  

Kommentar