Gratis saker att göra i Chicago på söndag

September 29

Gratis saker att göra i Chicago på söndag


Många Chicagoans väljer att koppla av på söndagar eftersom många företag inte är öppna så sent in på kvällen på den sista dagen i helgen. Men för den som söker en annan helg dag fri kul i Windy City, finns det några alternativ för söndagsaktiviteter som inte kommer att sätta en buckla i din plånbok.

Park distriktsevenemang

Parker är alltid gratis, men under sommaren är mycket mer än så fritt i Grant Park. En mängd olika musikstilar firas på sommarfestivaler. Chicago Blues Fest, Jazz Fest, Celtic Fest och Gospel Music Fest alla har sina sista fest dagar på söndagar, och de är alltid helt gratis. Musiken framförs av några av de bästa musikerna i världen på flera stadier, hela dagen lång. Taste of Chicago är värd två söndagar under festivalen, med populära musikaliska akter spelar på Petrillo Music Shell.

Grant Park
337 East Randolph St.
Chicago, Illinois 60605
(312) 742-7648

gatu~~POS=TRUNC festivaler

Även donationer begärt, Chicago gatufestivaler är alla tekniskt fri. Hela sommaren, kan en annan stadsdel gatufestival hittas någonstans i staden. Populära lokala och nationella akter utföra konserter hela dagen lång, och leverantörer erbjuder bylte och tävlingar för besökare. Några av de mer populära fests är Do-Division i Wicker Park, Grön Music Fest i Ukrainian Village, Renegade Craft Fair och Wicker Park Fest. Till skillnad från många andra Chicago evenemang, hundar tillåts på dessa fests också. Gatu fests är antingen två eller tre dagar lång, men söndag är i allmänhet den sista dagen i varje fest.

Komedi

Chicagos komedi scen fortfarande frodas, och gratis söndags händelser har bevis. Playground Theater värd "The Free For All" varje söndag, med levande improv från gruppen Panty Filers, Koleno och Hair Club för Män. Showen börjar kl 09:30. En något mindre ortodoxa komedi erfarenhet sker i Logan Square klubb, Burlington. The Sunday Night Sex Show sker den sista söndagen i varje månad, från 7:30 till 22:00, och har sex-tema avläsningar av lokala författare, trivia spel och en Q & A session med den Burlington bosatta "sexpert."

Playground Theater
3209 North Halsted Street
Chicago, IL 60657
773-871-3793
the-playground.com

Burlington
3425 W Fullerton Avenue
Chicago, IL 60647
773-384-3243


  

Kommentar