Lista av franska frukter

August 15

Mer än hälften av Frankrikes jordbruksmark ägnas åt odling. Frankrikes nordliga regioner uppleva de mest odling och produktivitet. De södra regionerna i Frankrike, dock uppvisar ideala miljöer för frukt och grönsaker. Frukt odling och produktion har direkta effekter på Frankrikes vinproduktion, eftersom de flesta lokalt och inhemskt odlade frukter används i vinframställning. Regionen Bretagne är mycket populär för grönsaksodling medan Burgundy upprätthåller ett gott rykte för vinframställning. Provence är känd för sina ideala miljöer, perfekt för frukt, oliver och lavendelfält. Frankrikes storskalig produktion av frukt består i huvudsak av päron, äpplen, vindruvor och körsbär.

äpplen

Frankrike producerar mer än 1 miljon ton äpplen per år. De äppelsorter som odlas i Frankrike är den gyllene, Granny Smith och röda främsta äpplen. Dessa sorter har odlats i regionen i mer än 50 år. Nyare sorter som rosa dam och honung kritan liksom organiska sorter som Juliet och choupette har också införts. Mer än hälften av äpplena producerats exporteras till andra europeiska och utomeuropeiska länder. Den återstående hälften används för sylt och sprida produktion som vanligen används i det franska köket. Dessa sylt och uppslag säljs på hemmamarknaden och exporteras. Äppelträd är vanligast i Normandie, där apple cider produktionen sker också.

körsbär

Idag finns så många som 400 vilda körsbärsträd som växer i många regioner i Frankrike. Cherry odling är riklig i söder, särskilt i Loiredalen. Körsbär som odlas i denna region är i första hand används för Guignolet, en fransk körsbärslikör. Körsbärsträd odlas också i Provence främst för export och för sylt och uppslag.

päron

Tillsammans med äpplen och körsbär, Frankrike producerar en storskalig produktion av päron. Päron i Frankrike används för export, sylt och uppslag, och för produktion av Perry, en alkoholhaltig dryck gjord främst med jästa päron. Päron är nära odlas med äpplen och ofta båda frukter produceras inom samma region. Det finns en mängd vilda päron arter inom sydvästra regioner i Frankrike. Passe Crassane är en populär fransk päron som vanligtvis haft och används i franska köket under vintermånaderna.

vindruvor

Frankrike anses vara den främsta vinproducent runt om i världen. Mer än 7 miljarder flaskor vin produceras av landet. Det har den näst största vin vingård i världen, med Spaniens vingård område är den största. Frankrike odlar en omfattande och imponerande utbud av druvor, av vilka en del exporteras, medan andra är speciellt framtagen för vinframställning. Mer än 800.000 hektar ägnas åt denna frukt. Den mest odlade druva i Frankrike är Merlot sorten, som är speciellt används för vinframställning och för att blanda vin smaker. Andra populära druvsorter inkluderar Syrah, Grenache och Ugni Blanc. Grape odling tenderar att vara mest framträdande i södra delarna av Frankrike, som Bergerac och Bordeaux.


  

Kommentar