Tecken på en öroninfektion i valpar

August 17

Tecken på en öroninfektion i valpar


Öroninfektioner hos valpar kan vara smärtsamt. Det finns många bakomliggande orsakerna till att de förekommer; Men tecknen är densamma oavsett vad som orsakade infektionen. Om du misstänker att valpen har en öroninfektion, ska hon ses med sin veterinär så snart som möjligt för att undvika långsiktiga skador.

känsliga Ears

Det är inte ovanligt att din valp att bli känslig runt örat när en öroninfektion sätter in. Även om han känner smärta internt, kan öronfliken och huden som omger utsidan av örat blir anbudet samt.

örat sprätta

När en öroninfektion inträffar valpar skrapa ofta vid öronen mer än normalt. Klåda och smärta är intensiv och repor är hennes sätt att försöka bli av med obehag som finns där.

öron Rubbing

Valpar gnugga öronen på möbler eller mattan för att försöka lindra obehag. Detta blir ofta den bästa metoden för att repa sina öron eftersom det inte innebär de vassa klor och är skonsammare mot hennes känsliga öron.

huvudet skakar

Valpar skaka på huvudet fram och tillbaka som ett försök att bli av med allt skräp eller vätska i öronen. En tillfällig huvud skaka betyder inte valpen har en öroninfektion; Han kunde bara ha en klåda. Men om du märker ofta huvudet skakar, särskilt i kombination med något annat tecken på en infektion, bör du ta valpen till veterinären för behandling.

Lukt, Discharge och inflammation

En öroninfektion innebär en ackumulering av pus i trumhinnan. Som pus börjar rinna, är en obehaglig lukt som avges. Du kan märka en gul eller svart utsläpp rinner från din valp öra. Du kan också märka öppningen till örat och öronfliken är röd eller inflammerad.

mood Förändring

En valp med en öroninfektion kan uppvisa humörsvängningar i hennes humör. Leta efter tecken på irritabilitet, letargi och avskildhet.


  

Kommentar