Hur man kan bli av torr flagnande ansiktshud

March 13

Till skillnad från många andra delar av kroppen, ansiktet nästan alltid utsatt för väder och vind. Om din hud är redan utsatt för torrhet, kommer du förmodligen har torr, flagnande hud i ansiktet också, och de delar inte hjälpa. Hud i ansiktet får oftast mer solljus på sommaren och hanterar mer kyla, torka vind på vintern. Det finns flera enkla saker du kan göra för att bekämpa torr hud flagnande i ansiktet.

Instruktioner

1 Tvätta ansiktet med en mild ansiktsrengöring bara. Välj en som är allergivänliga och innehåller hudkräm. Med användning av en hård tvål kan öka torrhet, enligt nlm.nih.gov (se ref. 2).

2 Använd endast milt varmt, inte hett, vatten för att tvätta ansiktet. Varmvatten torkning till huden.
Skölj rengöringsmedel av antingen varm eller med kallt vatten och sedan lätt klappa huden torka - gnugga det kommer bara att orsaka mer flagning. Lite fukt kvar på huden är inte bara bra, det är bra om du ska använda en fuktkräm, som föreslagits av uihealthcare.com (se ref. 1).

3 Applicera en fuktkräm omedelbart efter tvätt och torkning ditt ansikte. Du bör återfukta ansiktet minst en gång om dagen, men du kan också gälla mer fuktighetskräm oftare vid behov - en gång efter tvätt, en annan gång innan du går ut i delar (om det är soligt, välja en fuktighetskräm som innehåller solskyddsmedel) och återigen innan läggdags.

4 Drick mycket vatten. Hur mycket vatten du bör dricka beror på temperaturen och din kondition, men när du lider av torr hud, dricka mer vatten kommer att hjälpa, enligt nlm.nih.gov.

5 Använd en luftfuktare för att öka luftfuktigheten i ditt hem. Torr luften bidrar till torr hud och öka luftfuktigheten kan hjälpa ditt ansikte.

6 Använd en halsduk runt ansiktet på vintern när du är utomhus. Kall torr vinterluften är mycket skav och kommer att orsaka eller förvärra torr hud i ansiktet.

Tips

  • I stället för en kommersiell fuktkräm, kan du använda mineralolja (babyolja) eller till och med vegetabilisk olja i ansiktet för att bekämpa torrhet.
  • Om torrhet och fjällning kvarstår eller om du utvecklar rodnad, se din läkare för att utesluta eksem eller andra hälsoproblem.

  

Kommentar