Klåda hårbotten och håravfall

April 6

Klåda hårbotten och håravfall


Att ha en kliande hårbotten på grund av torrhet eller mjäll är en ofta upplevt tillstånd. När emellertid att klåda är kombinerad med håravfall, är det den klassiska kännetecknet på en hårbotten infektion.

Identifiering

Tinea capitis, även känd som svart prick ringorm, är en svampinfektion som täcker hårbotten. Denna infektion kan orsaka håravfall, men det är behandlingsbara.

orsaker

Denna infektion orsakas av en formliknande svamp som kallas dermatofyter; dessa svampar lever i varma, fuktiga platser. Det drabbar främst barn, även om det kan drabba människor i alla åldrar.

risker

Riskerna för entreprenad tinea capitis är hud eller hårbotten skador, dålig hygien, våt hud (för en lång tid, till exempel från svettningar) och förvildade djur (främst katter).

symptom

Symtom på tinea capitis inkluderar kala fläckar i hårbotten, kliande hårbotten, varfyllda lesioner på hårbotten, runda och fjällande lesioner och små svarta prickar i hårbotten.

Behandling

Du kommer att behöva ta anti-svamp oral medicinering för behandling av tinea capitis. Mediciner som ofta är föreskrivna är griseofulvin, terbinafin och itrakonazol. Du bör också hålla det smittade området rent och använda medicinska schampon hittades över disk.


  

Kommentar