Disneys Negativa effekter

December 26

Disneys Negativa effekter


Disney Company har funnits sedan 1920-talet och det växte från en liten tecknad studio till en världsomspännande verksamhet kraftpaket med intressen och innehav i media och underhållning, industri, tillverkning och även litteratur. Allmänheten har, för det mesta, allmänt fått böcker, leksaker, filmer och andra produkter som Disney företaget producerar; det är emellertid inte utan sina belackare. Många människor känner att Disney har infört negativa effekter på samhället, såsom materialism, corporate dominans, inställning agenda och samhälls manipulation.

Materialism

Materialism kan definieras som den upptagenhet med ägodelar eller saker som finns i den materiella världen till den grad att det blir den enda fokus i sitt liv. Kritiker, som författare och talare Peggy Orenstein, har pekat på Disney företaget som en stor brottsling att främja materialismen i samhället, med början vid de yngsta åldrarna genom sin reklam för leksaker, kläder, filmer, spel och andra Disney-relaterade produkter som är "måsten" för barn och även vuxna. Genom detta blir önskan att få fler Disney produkter så stark att den börjar påverka hur någon tänker eller känner om sig själva, om de gör eller inte äger den senaste Disney objektet.

Corporate dominans

Corporate dominans blir en negativ när ett bolag innehar bestämmande inflytande i samhällsområden som ståndpunkt att företag att driva sina åsikter och världsbilder på en intet ont anande allmänhet. Kritiker, som Peter Trifonas i sin bok "Engagera Disney Effect" har påpekat att det är viktigt att utreda konglomerat som Disney för att se hur den smälter dess ideologiska och politiska makt med till synes oskyldiga användning av dess TV-stationer, radiostationer, bok förlag, resorts och parker, klädföretag, teatrar och musik produktionsbolag. Mark Weber, författare till "undergräva Disney Legacy", konstaterade ideologier som antisemitism, pro-homosexualitet och anti-kristna tro i Disney media. Några exempel på Disney-ägda företag är ESPN, ABC, Lifetime, Hyperion Books, Club Penguin, Baby Einstein Company och Mupparna.

dagordning

Eftersom Disney företaget är så massiv och har en till synes oändligt utbud av pengar, är det lätt att glömma hur många områden av livet styrts av dess företagsledare. Med tillräckligt med ström, kan Disney företaget påverka samhällstänkande genom utbildning av barn hela vägen upp till den politiska arenan och beslutsfattandet. Dagordning för ett företag som Disney innebär handlingen att sätta meddelanden till de mest subtila områden i media som stöder företagets egna övertygelser och standarder ses i filmer som "The Return of Jafar," som enligt historikern och författaren Mark Weber , är mycket anti-Arab. En annan faktor är att Orange County Register pekade på politiska donation register som visade Disneys politiska donationer har varit starkt demokratiskt.

samhällelig Manipulation

Ju större ett företag blir, desto mer uppmärksamhet det tar emot, och en familjevänlig företag som Disney är ett känt namn i hela världen. Detta innebär att oavsett företaget anser det infusion dessa föreställningar och idéer i alla sina produkter, medan konsumenterna kanske inte ens inser vad de köper in. Till exempel, om Disney Company är pro-homosexualitet eller anti-kristna, som Mark Weber har sagt, konsumenter som köper produkter som stöder företaget av misstag betala för att stödja dessa idéer. Även under granskning har det påpekats av Peter Trifonas att Disney Company är varken oskyldig eller naiva utan snarare avsiktligt om meddelandena det sänder genom sina karaktärer, shower, musik och andra produkter, som är en varning till dem som är känsliga för sådan påverkan.


  

Kommentar