Hur man registrerar en Pet Microchip

August 10

Hur man registrerar en Pet Microchip


Du vet att mikrochips ditt husdjur är ett utmärkt sätt för att säkerställa att ditt husdjur kommer att återvända hem på ett säkert sätt, bör det någonsin försvinner. Men implantera ett mikrochip gör ingenting om dina kontaktuppgifter inte är registrerad. När ditt husdjur mikrochip skannas, har det unika nummer för att hämta dina kontaktuppgifter för att du att få ett samtal som talar om att komma plocka upp ditt husdjur. Tyvärr, det finns flera databaser för närvarande innehar denna kontaktinformation. Lyckligtvis är det inte svårt att registrera med dem.

Instruktioner

1 Undersök dokumentationen som medföljde ditt husdjur mikrochip när det implanterades hos veterinären. Det finns många mikrochip företag i USA, och var och en har egna mikrochips. Vissa företag kräver att endast deras mikrochips kan registreras i deras system. Andra företag kommer att acceptera registrering av varje microchipped husdjur. Det är bäst att hålla sig med företaget som gav ditt husdjur mikrochip i första hand.

2 Ring numret som finns på den dokumentation som kom med ditt husdjur mikrochip. Fråga vad är involverad i registreringen. De flesta gånger kommer en abonnemangsavgift krävas för medlemskap. Alternativt kan du besöka företagets hemsida för att ta reda på den här informationen.

3 Registrera din information med bolaget via telefon eller på nätet. Var beredd att lämna ditt husdjur mikrochip ID-nummer, samt personlig kontakt information om dig själv.

Tips

  • Den amerikanska Microchip rådgivande nämnden för djur (Amaca) har arbetat för att skapa en enda hotline som folk kan ringa när husdjur går förlorade eller hittats. Eftersom mikrochip husdjur information hålls i flera databaser, kan det skapa en betydande svårighet i att spåra den databas där ett husdjur är registrerad. Från och med februari 2010 är Amaca fortfarande lägga grunden för att skapa en enda callcenter som kan spåra sällskapsdjur mikrochips i båda databaserna landet.
  • När ditt husdjur försvinner, eftersom det finns så många företag som erbjuder mikrochip tjänster för närvarande, kan det ta lite tid för myndigheterna att ta reda på i vilken databas ditt husdjur är registrerad. Var proaktiv och börja ringa lokala myndigheter så snart du inser ditt husdjur saknas. Ring din lokala och läns skyddsrum och polisen. Också ringa några lokala veterinärer eller kennlar i området. Några av dessa platser har särskilda avtal med djurstyrning och lokala djurräddningsaktioner och kan tillfälligt hålla ditt husdjur medan myndigheterna försöker spåra dess ägare. Registrera ditt husdjur mikrochip i en databas garanterar inte att ditt husdjur kommer att finna sin egen väg hem. Du kan hjälpa till att göra det mer sannolikt genom att göra en del av arbetet själv.
  • Om du kommer att göra en hel del internationella resor med ditt husdjur, kanske du vill kontrollera att installera ett mikrochip som kommer att redovisas i hela världen. Många mikrochip företag arbetar endast i USA. Från och med februari 2010 är Avid det enda husdjur mikrochips företag som driver runt om i världen.

  

Kommentar