Hur man köper Goldfish Tank Mates

January 12

Förhindra din guldfisk från att vara ensam genom att investera i vissa tank kamrater för att hålla din guldfisk företag. Oavsett om din beslutet grundar sig på attraktionskraft eller praktiska, din guldfisk tank kompisar är säker på att tjäna sitt uppehälle. Köp några guldfisk tank kompisar och börja partiet i akvariet.

Instruktioner

1 Tänk på storleken på potentiella tank kompisar. Många guldfisk kommer att försöka att äta sina tank mates, oavsett kompatibilitet, om tanken mate är tillräckligt liten för att svälja hela. Generellt vanligt och snygga guldfisk göra bra med andra kallvattensfisk av samma storlek.

2 Välj en art som har vårdbehov som liknar din guldfisk.

3 Välj en tank kompis som inte kräver immaculate vatten. Guldfisk är kända för sina alltför avföring produkter och deras förmåga att röra upp bottnarna i deras tankar, som kan vara en störning för tank kompisar som kräver rena miljöer.

4 Gauge artens simning hastighet. Vanliga varianter av guldfisk flyttar ofta snabbt att nå mat och ivrigt äta allt de kan, medan fina sorter av guldfisk drag på en långsammare takt. Det är bäst att välja en art som kan matcha guldfisk simning hastighet för att säkerställa en jämn spelplan vid matdags.

5 Välj en tank kompis som inte är känd för att vara aggressiv. Guldfisk kan lätt bli rörliga mål för arter som lockas till sina fenor.

6 Låt tank kompisar bidra till att upprätthålla guldfisk tankar. Vissa typer av tank kompisar kan hjälpa till att hålla din guldfisk tank ren. En Ancistrus havskatt kan äta all alger i en tank upp till 50 liter. Apple sniglar och fjärils loaches styr även alger och äta guldfisk matrester.

7 Besök en djuraffär och köpa din valda guldfisk tank kompis.

8 Inför tanken mate till sin nya guldfisk kompis.

Tips

  • Kallvatten arter som vanligen väljs för små guldfiskar är Svarta änkan Tetra Zebra Danio och kardinalfisk. För medelstora till stora guldfisk gemensamma kallvattenarter är praktbarb, jättedanio och Paradise Fish. Forskning andra sorter av icke-aggressiva kallvattensfisk för andra alternativ.
  • Om din fantasi guldfisk hålls i en tropisk tank, se till att tanken kompisar simma långsamt.
  • Var noga med din tank filtreringsanordningar är tillräcklig för att upprätthålla en ren miljö för alla arter som finns i tanken.

  

Kommentar