Har sätta olivolja på din hårbotten Hjälp främja hårväxt?

June 14

En vanlig komponent i matlagning och hudvård, är olivolja också användas i en ny tillämpning, för hårbehandling. Förutom konditionering av hårbotten och förbättra hår konsistens är den hälsosamma ingrediensen också tros främja hårväxt.

Ansökan

När de appliceras direkt på håret, är olivolja kombineras ofta med en transportör olja som jojobaolja att minimera dess potens och viskositet. Det sprids genom håret och masseras noggrant in i hårbotten.

Egenskaper

Olivolja har inneboende komponenter som har visat sig stödja follikelstimulerande hälsa. Förutom att ha naturliga fuktgivande egenskaper, är olivolja också en rik källa till vitamin E. Vitamin E innehåller antioxidanter som fördröja åldrandet och främja cirkulationen i hela kroppen, inklusive hårbotten.

Omlopp

Massera hårbotten är ett viktigt steg i olivolja hårvårdsprodukter. En väl utförd hårbottenmassage kan främja hårväxt genom att öka blodflödet till hårsäckarna, minska stress och stärka hårrötterna.

Forskning

Inga större studie har slutgiltigt kopplas olivolja hårvårdsprodukter att främja hårväxt. Men det är säkert att olivolja innehåller faktorer som bidrar till den allmänna hälsan hos hår, inklusive tillväxt.

Slutsats

Olivolja behandling framgång på växande hår är sannolikt tillskrivas den kombinerade användningen av vitamin E och en hårbottenmassage i omlopp underlättar. Emellertid kan behandlingen också skapa en illusion av ny hårväxt genom att berika hår i både utseende och volym.


  

Kommentar