Hur man gör lockar med en locktång

March 27

Om du vill ändra din frisyr lite, med hjälp av en locktång är en av de snabbaste och billigaste sätt att göra det. Du kan gå från rakt hår till lockar i några minuter.

Instruktioner

1 Köp en locktång. Om du vill ha stora, lösa lockar, välja ett strykjärn med en stor fat. Om du vill ha mindre, stramare lockar, köpa en järn med en mindre fat. Försök att få ett järn med flera värmeinställningar.

2 Koppla in din järn och ställ den på en medelvärmeinställning. Ditt hår kan kräva en varmare inställning, men det är bäst att börja lite svalare. Vissa locktänger blir mycket varma och möjligen kan skada håret (speciellt om det är torrt och sprött redan).

3 Separera håret i en liten del. Använd en pensel eller kamma att se till att den är jämn och fri från tovor. Håll den del av håret rakt med ena handen, använd den andra handen för att trycka på spaken på locktång. Detta kommer att öppna den rörliga klämman på järn och gör att du kan placera den på den del av håret. Släpp spaken så att den del är fångad mellan fat av locktång och den rörliga klämman. Skjut järnet så att det är rätt i slutet av den del av håret.

4 Rulla mot hårbotten. När den del av håret är på plats, rulla järnet mot hårbotten. Du kan göra detta i en uppåtgående eller nedåtgående riktning, beroende på vilket sätt du vill att håret att krypa. För spiral lockar, rulla håret i en spiralform på järn. När du har rullat den del av håret så långt som möjligt, hålla järnet på plats. För mindre curl, släpp klämman förr; för mer curl, vänta längre. Du kan behöva testa ett par bitar av håret för att se hur lång tid det tar för ditt hår att krypa på rätt sätt, eftersom väntetiden varierar beroende på håret textur och tjocklek.

5 Upprepa denna process tills du har böjt alla håret (eller möjligen bara ett visst område, beroende på frisyr du siktar på). Använd hårspray eller spritz över de områden du har böjda för att hålla curl på plats. Med hjälp av fingrarna eller din borste / kam, stil lockarna vid behov. Ju mer du borstar, desto mer curl kommer att slappna av.


  

Kommentar