Vad Kryddor använder du för grillad kyckling?

February 26

Vad Kryddor använder du för grillad kyckling?


Grillad kyckling är en mångsidig maträtt. I sig själv, kan kyckling vara en ganska intetsägande, men med rätt kryddor och smakämnen, kan det passa in i ett antal rätter, inklusive mexikanska och asiatiska-inspirerade middagar. Det kan fungera som den viktigaste måltiden eller som en del av skålen. Kyckling bör kryddat först med en torr rub eller marinad innan grillning.

Spanska / mexikansk

Kryddor som kummin, koriander och rökt paprika används ofta i mexikanska och spanska rätter. Marinera och laga kyckling i en blandning av tomatsås, kycklingbuljong och jalapenos för en spark. Kyckling kan användas i tacos, burritos, enchilada eller kyckling tortilla soppa.

medelhavs

För en medelhavsstil maträtt, tillaga kyckling med kryddor som kummin, kanel eller muskot. Dessa kryddor ge rökiga smaker. Försök marine kyckling i olivolja, Kalamataoliver och tomatsås. Kyckling kan ersätta lamm eller nötkött i gyron, och också ätit ensam.

Kinesiska / japanska

Traditionella asiatiska smaker införliva ingefära, koriander och chili peppers. Gnid kycklingen med kryddorna och sedan marinera den i antingen teriyaki eller soja. Servera kyckling med brunt ris och grönsaker för en stek, eller skölj den med en ananas sås för en söt-och-sura kyckling smak.

indisk

Gör en grillad kyckling curry med traditionella indiska kryddor som kardemumma, gurkmeja, saffran och kanel. Gnid kycklingen med kryddor innan grillning det. Indiska curryrätter i allmänhet serveras med grönsaker och ris.


  

Kommentar