Hur man skär grönsaker som en kock

February 27

Hur man skär grönsaker som en kock


Skivning och tärning grönsaker som en kock är mycket enklare än det ser ut. Använd en vass kniv eftersom slöa knivar är mer benägna att glida och orsaka skador. Också använda en skärbräda eller en plan yta så att grönsaker blir lättare att skära. Curl dina fingertoppar under och hålla tummen och lillfingret bakom de andra fingrarna. Knogarna på den andra sidan bör vila på den sida av bladet för att hålla den från att glida och skära fingrarna.

Instruktioner

1 Skiva upp paprika eller selleri snabbt och skickligt. Håll grönsaker vertikalt med fingrarna. Skär längre selleri eller morötter i hälften innan du skär för att skära dem på längden. Med hjälp av en kniv göra nedskärningar i en gungande rörelse in grönsaker framåt med andra handen för nästa snitt för att hålla skivorna även. Du bör ha lång ens skär perfekt för doppa i sås.

2 Hugga en lök, paprika eller morötter kan också vara en enkel uppgift. Första skal tillbaka huden om det finns någon, sedan avbröt de bakomliggande topparna av grönsaker, och skär grönsaker i mitten så det är lättare att skära. Placera den vegetabiliska på skärkortet så att den skurna sidan är vänd nedåt. Gör parallella snitt, lämnar 1/8 till 1/4 tum mellan skivorna. Använd den andra handen för att hålla de skurna skivor tillsammans, sedan flytta skivor så att du kan hugga dem igen horisontellt. Använd en kniv för att skära dem i ännu mindre bitar. Se till att kniven gungar i stället för att såga grönsaksstyckena.

3 Paring är ett annat sätt att skära upp grönsaker. Paring, som skära grönsaker i en vinkel, används för att göra stek eller vegetabiliska skivorna. Med en kniv, skär en grönsak på längden och hålla ihop bitarna. Placera kniven på grönsaker så att det lutar bort från dig och vinkel och skiva med en gungande rörelse. Bitarna bör ha en lutande form för att dem.

4 Cubing och tärning görs på samma sätt som hack. Skär grönsaker längden först, håller skivorna tillsammans som du klipper. Därefter skär grönsakerna vinkelrätt i enhetliga kuber. Försök att inte driva grönsakerna till sidan som du skär så att de kommer att hålla ihop. Tärnings gör dessa kuber ännu mindre. Stapla skivorna och skär vinkelrätt, så att skivorna blir mindre. Gör så tills du nått önskad storlek.


  

Kommentar