Skillnaden mellan Fresh & Torkade örter

April 26

Skillnaden mellan Fresh & Torkade örter


Enligt Alice Henneman vid University of Nebraska i Lincoln, "Lägga till färska örter är ett snabbt sätt att förvandla vanliga måltider i extra måltider." Torkade örter också lägga smak och intresse för recept. Här är några tips för att få ut det bästa av båda.

Matlagning med färska örter

Värme förstör smaken av färska örter som koriander och mejram. Dessa känsliga örter bör läggas till tillagade rätter i slutet av tillagningen eller strax före servering. Kraftigare örter, såsom rosmarin, kan tolerera mer värme.

Färska örter i Cold Foods

Livsmedel som salsa och sallad, som är avsedda att serveras kall, också dra nytta av färska örter. Försök lägga örter en timme eller mer innan servering skålen, så att smakerna kan mingla i kylskåpet.

Matlagning med torkade örter

Torkade örter som är marken eller smulad, som basilika eller kryddpeppar, kan förlora sin smak om du koka dem för länge. Hela örter, såsom lagerblad, kan stå upp till mer värme och längre tillagningstider. Dock bör hela torkade örter tas bort från skålen före servering, eftersom de kan utgöra en kvävningsrisk. Binda upp dem i en bit gasväv innan du lägger dem i skålen kommer att göra dem lätta att ta bort.

Ersätta Torkade örter för Fresh

Om ett recept efterlyser färska örter, men du vill ersätta torkade örter, använd en tesked av torkade örter för varje tre teskedar av färska örter. Om de torkade örter har varit i skåpet för en stund, kan du behöva använda något mer. Innan du lägger de torkade örter, gnugga dem mellan händerna för att frigöra mer smak.


  

Kommentar