Cat Bunting Behavior

May 12

Cat Bunting Behavior


Katter har ett rykte om att vara antisocialt ensamvargar, men nästan varje katt ägare är bekant med det ögonblick en katt går upp och stöter huvudet mot någons ansikte. Detta gnugga, ofta tillsammans med spinnande, kallas sparv och som katter själva, orsakerna sparv är på samma gång komplicerade och okomplicerad.

säger Hej

Katter gör inga hemligheter om huruvida de tycker om varandra och lite ljus huvud-stångas är deras motsvarighet till ett handslag. Katter kommer bara bunt katter med vilka de har en social relation. Hur kraftigt de bunt och gnugga beror på personlighet katten, men när detta beteende åtföljs av spinner det kallas allorubbing och allmänt anses vänlig. En kraftig allorubbing kan vara mer som en kram, medan en snabb näsa-bula är som en knytnäve-bula.

Uppmärksamhetssökande

Katter är extremt taktila varelser och de gillar ett bra huvud repa så mycket som någon annan. När en katt fimpar huvudet upp mot dig och sedan stoppar ner eller vänder sig till sidan, kan han vara ute efter ett huvud repa eller någon petting. Ibland katter kommer stöta sina sidor eller backsides mot dig att tala om var de föredrar att repa. Vad han stöter dig med, är din katt sätter sin tillit till dig.

märkning territoriet

Katter är inte bara extremt taktil, de är också extremt territoriella. Bortsett från dig, din katt kommer sannolikt att gnugga hennes ansikte, kinderna och hakan mot möbler, mattor och andra föremål. Hon markera dem med subtila biologiska dofter för att markera sitt revir. Deras kinder och i synnerhet deras hakor innehar starka doftkörtlar; katter kan lukta dofter ungefär 200 gånger bättre än människor. Dessa dofter berätta katter där det är säkert att gå och där problem kan vara.

Du är inte bara deras territorium

Många människor antar att katter bunt dem som ett sätt att markera revir, men doften kommunikation mellan kattdjur är en komplicerad fråga. Katter också använda dofter för att identifiera personer som en del av sina kolonier och skapa en enda, välbekant doft som de finner tröst. Och sparv, speciellt mot din kind, kanske bara ett mått på kärlek, som en kyss på kinden.


  

Kommentar