Olika typer av kartor Street-guide

July 2

Olika typer av kartor Street-guide


Om du är på väg att åka på semester, då måste du vara beredd att passa in så många sevärdheter och attraktioner som möjligt innan din semester är slut. Oavsett om du är bra på att passa alla dina aktiviteter i under din semester eller resa äventyr till stor del beror på din förmåga att navigera din destination. Ditt val av kartan kan betyda skillnaden mellan en trevlig paus och en förvirrande och tröttande pärs.

Topografisk

Topografiska gatu guider innehålla den topografiska landskapet i regionen du reser, ofta genom färgvariation skalor. Dessa kartor är mycket användbart om du är en nybörjare backpacker eller en familj med små barn som reser på en plats som innebär en hel del promenader. Men, kan tillsatsen av detaljerad topografisk information på en gata karta vara förvirrande och kan inte vara mest lämpligt val om du inte är van vid att läsa en topografisk karta.

Tvåspråkig

Tvåspråkiga gatu guider innehålla namnen på gatorna på kartan två gånger, en gång i resenärens språk och en gång på det språk hemma i regionen. Denna typ av gatu guide är till hjälp om du planerar att resa till ett område där du inte talar språket, särskilt om språket är skrivet med tecken som är obekant med. En tvåspråkig gata guide ger dig möjlighet att helt enkelt peka på var du vill gå för att gå till en taxichaufför, istället för att hoppas ditt uttal klumpig är korrekt.

Bild

Foto gatu guider är kartor med fotografiska utsikt över gatorna i en region. Många moderna navigeringstillämpningar för mobiltelefoner eller GPS-enheter erbjuder foto vägkartor. Denna typ av gatukarta kan vara till hjälp om du reser till områden med komplicerade vägsystem, eftersom införandet av ett foto verkligen kan hjälpa dig att veta exakt vad gatan du söker eller restaurangen där du vill äta ser ut. Men dessa kartor kräver dyr teknik som kan dra till sig uppmärksamhet från ficktjuvar eller rånare.

Turist

Turistkartor är gatu guider som visar placeringen av turistattraktioner, restauranger, museer och hotell med symboler eller etiketter. Dessa kartor är särskilt användbara för personer eller familjer som inte har haft tid att planera en färdväg för sin resa eller för resenärer som är på en sporre för närvarande äventyr. Turist vägkartor ta bort gissningsleken att hitta en restaurang eller viktig attraktion. Problemet med den här typen av gata guide är att du kan missa saker som är utanför stigen som mindre kommersialiserade platser.


  

Kommentar