Hur man tar bort vitlök lukt från en bambu Skärbräda

November 26

Hur man tar bort vitlök lukt från en bambu Skärbräda


Du älskar din bambu skärbräda för dess användbarhet och estetik det innebär för ditt kök. En bambu skärbräda kan vara ett verktyg för både hackning och servering behov. De har en nackdel, på så sätt att du kan inte bara köra dem genom diskmaskinen att befria dem från de starka lukter som ibland kommer med matlagning. Vitlök är en stor gärningsmannen i sfären av kök dofter.

Instruktioner

Hur man tar bort vitlök lukt från en bambu Skärbräda

1 Tvätta skärbräda noggrant med ett milt diskmedel. Inte skura din styrelse med en stålull eller en grov svamp; Detta kommer bara att orsaka små hack som kan fånga matrester. Skölj och torka.

2 Torka din styrelse med en mjuk trasa och 1 msk. (Eller så) av vit vinäger. Detta kommer att hjälpa desinficera ytan och förbereda den för en djupare rengöring.

3 Gnugga ytan av styrelsen med saften av en citron, och se till att täcka den helt. Citronsaft är en stark syra; bara magsyra är starkare på pH-skalan. Kombinerat med sin trevliga doft, fungerar den som en naturlig rengöringsmedel. Syran i citron kommer att hjälpa neutralisera vitlökslukt.

4 Strö ca 1/2 kopp bergsalt på din kortytan. Du behöver inte slipa det; bara gnugga det på försiktigt. Salt är en bra absorberande och kommer att dra ut fukt i din styrelse som är bidragande till de starka lukter fångade inuti.

5 Håll brädan över natten med salt och citron blandningen på det. På morgonen, skölj väl och lufttorka.

6 Torka av skärbräda med mineralolja. Detta kommer inte bara att öka livslängden för den skärande ytan, men hjälper till att försegla trä och förhindra matpartiklar och safter från att sjunka in i ytan och hålla starka lukter, såsom vitlök och lök.

Tips

  • Aldrig sätta din bambu skärbräda i diskmaskinen. Detta kommer att bryta ner trä och lim mycket snabbare och eventuellt orsaka skevhet.

  

Kommentar