Varför är min Mörbakelse falla sönder?

September 10

Varför är min Mörbakelse falla sönder?


Shortbread är ett bakverk tillverkade av mjöl, smör och lite socker. Dess låg sockerhalt innebär att den kan lätt förvandlas till en välsmakande mat, men shortbread är lika bra med en kopp te eller som en del av en efterrätt. Det är smulig i strukturen på grund av hög halt smör - men det bör inte vara så smulig att det faller sönder.

För mycket mjöl

För mycket mjöl kan göra mördegskakor mycket torr och få den att falla sönder. Tillsätt lite mindre mjöl eller öka smör och socker.

Skär När Cold

Om din mörbakelse smular när man skär, har du antagligen får den svalna. Skär den i önskad form medan den fortfarande varmt så det inte faller sönder. Eller klippa mörbakelse till önskad form före bakning, när det är fortfarande salvig.

kokning

Om du lämnar Sandkaka i ugnen för lång tid det kommer att torka ut, blir skarpa och smulig. Det måste förbli något anbud, och eftersom det inte innehåller råa ägg eller andra ingredienser som behöver grundlig matlagning, 15 till 20 minuter bör räcka.

vilket gör Shortbread

För att göra shortbread som inte kommer att falla sönder, blanda 4 uns av smör i 2 dl socker och tillsätt mjöl tills du har en slät smet. Kavla ut till ungefär 1/2 tum tjocklek och skär i fingrar eller torg. Grädda i ugnen i 15 minuter vid 375 Fahrenheit. Mörbakelse bör ha en blek gyllene färg och bör inte vara skarp.


  

Kommentar