1960 Mod Klänningar

October 30

1960 Mod Klänningar


Förskjutningen i mode från 1950-talet till 1960-talet speglar de sociala förändringar som äger rum vid den tidpunkten. Klänningarna av 1950-talet var mjukare och återspeglade kvinnors roll under decenniet. På 1960-talet ledde feminism till frihet i hemlines, vilket leder till minikjolar och mod klänningar. Klänningarna var korta, i en A-linje form som var relativt formlösa. De hade ofta vilda färger och mönster.

Paisley

En typ av mod klänning hittades på 1960-talet är standard, A-linje klänning som slutar ungefär två till tre inches ovanför knäna. Ärmarna bölja utåt med elastiska handleder. En vanligt förekommande mönster på 1960-talet mod klänningar är paisley. Färgerna var i allmänhet varm, inklusive grönt, brunt och orange.

Geometrisk

En annan version av 1960-talet mod klänningen är en som har en mer uttalad krage. Även om inte helt en polo, kragen på mod klänning nådde upp högre på halsen, en så kallad krökt oket hals. En vild geometriskt mönster i färger som svart, vitt och rött gör denna mod klänning iögonfallande.

Rosa

En mindre kantig version av mod klänning påminner om Jackie Kennedy. En rosa mod klänning, med en A-linje form, knappar på toppen, som träffar precis ovanför knät är ett alternativ. Denna stil är bäst om du vill visa upp dina ben och kanske dölja en tyngre mellersta delen.


  

Kommentar