Hur man hanterar & Cook levande hummer

May 22

Hur man hanterar & Cook levande hummer


Få livsmedel förmedlar lyx och dekadens av hummer. Till skillnad från vanliga hög köket recept, är hummer en förvånansvärt enkel maträtt att förbereda. Dess fuktiga, delikat kött gör den till en av de mest eftertraktade typer av fisk och skaldjur i världen. De flesta människor inte är bekant med processen för matlagning en hummer, men det är enkelt och okomplicerat. Det har dock kräver hantering vissa specifika instruktioner för att undvika att bli klämd av en hummer klor. Efter en grundläggande uppsättning instruktioner, laga en hummer är en ganska enkel process som bör ta mindre än 30 minuter, vilket gör det en perfekt måltid när du vill förbereda något som verkar extravagant men tar väldigt lite tid.

Instruktioner

1 Välj ut din hummer. När du väljer en hummer bör du välja en livlig hummer som reagerar på stimuli. Tillaga aldrig en död hummer.

2 Placera en kastrull med vatten på spisen. Du bör använda 2½ liter vatten för varje hummer. Tillsätt 2 matskedar salt per liter vatten. Ta med vatten till en koka på hög värme.

3 Plocka hummer upp bakifrån med hjälp av tång. Hålla sina klor pekade bort från dig. Vanligtvis en hummer kommer att ha sina klor bunden med resår, men du vill vara säker på att hålla ut ur skada långt i alla fall.

4 Vrid brännaren ner så att kastrull med vatten sjuder. Placera hummer i vattnet. Det bör ta ungefär 15 till 20 minuter för hummer att laga mat. En hummer kommer rycka när den placeras i varmt vatten, men forskare har konstaterat att hummer inte har en tillräcklig nervsystem att känna smärta. Denna rörelse kan minskas genom att placera hummer på is kort stund före tillagning. Dock inte, fryst hummer, eftersom detta kommer att förstöra dess konsistens. Hummer blir klarröda när de laga mat. För att vara säker på att hummer är genomkokt, böja ett antenner. Om antennerna snäpper sedan hummer är klar.

5 Ta hummer från vattnet med hjälp av tång och placera hummer på ett fat. Hummer är nu helt förberedd och redo att serveras.

Tips

  • Hummer är bäst serveras med skirat smör som en dippsås.
  • Den mest eftertraktade hummer kommer från Atlanten Kanada och Maine, så använd den här typen om du har möjlighet.
  • Var noga med att inte KOKA din hummer. Hummer blir seg om det är överkokt, och det är en ganska dyr post till spillo.
  • När du köper hummer som inte är färsk (t.ex. konserverad hummer) vara säker på att du köper hummer och inte langostino hummer (en billigare mängd krabba).

  

Kommentar