Hur man håller katter förstör mattan

December 13

Hur man håller katter förstör mattan


Katter kan skada mattor genom färgning eller riva dem. Men med några enkla tips och tricks, din katt och din matta kan samexistera fredligt.

Instruktioner

Skador på grund av sprätta

1 Trimma din katts klor. Mänskliga nagelsaxar fungerar bäst för det här jobbet, eftersom de överensstämmer med formen av en katt klo. Att se kattens klo, tryck försiktigt på tå nära basen. Klon kommer unsheathe. Du kommer att märka att klon är inte rund; snarare är det platt på den vinkelräta kanten. Håll nagelklippare så att skärytan i linje med den platta sidan på klon, och trimma spiken. Upprepa för de främre klorna. I allmänhet är det inte nödvändigt att trimma de bakre klorna.

2 få någon att hjälpa dig att hålla katten om din katt är samarbetsvillig, eller linda katten i en handduk, ta bort en tass i taget. Om din katt inte används för detta förfarande, kan du bara kunna göra några klorna på en gång. Medan declawing en katt kan verka som en enkel lösning för att klo skada, kan förfarandet lämna katten i ständig smärta och kan ge upphov till oacceptabla beteenden såsom bita.

3 Ge din katt med en mängd olika lämpliga skrapytor. Katter har en medfödd behov av att repa, och mattan kan vara en frestande yta. Om du ger andra alternativ, kommer din katt att vara mindre benägna att skada din matta. Skrapa inlägg finns i en mängd olika material och stilar, med priser från några dollar till hundratals dollar. Experimentera med olika material och stilar för att hitta ett din katt gillar bäst. Undvik dock heltäckningsmatta scratchers, eftersom katter inte kan skilja mellan matta som är acceptabelt att repa och matta som inte är det.

rengörings Stains

4 Rengör fläckar omgående. Behandling av fläckar medan färsk gör en permanent fläck mindre troligt. Innan du använder någon rengöringsmedel på din matta, testa den i ett icke synligt område för att se till att rengöringslösningen inte skadar mattan. Medan många produkter finns tillgängliga för rengöring sällskapsdjur fläckar, ett milt tvål, såsom Kastilien tvål, fungerar ofta lika bra. Blot upp så mycket av fläcken som möjligt. Sedan, med hjälp av en trasa eller hushållspapper, tillämpa tvål på mattan med en lätt skur rörelse. Med hjälp av en skursvamp kan vara till hjälp. Blot upp så mycket tvål som möjligt med hushållspapper. Behandla det färgade området med en enzymatisk renare för att avlägsna alla spår av lukt.

5 Upprepa behandlingen för att ta bort fläcken, om det behövs. I vissa fall kan professionell matta vård krävas.

6sökanden veterinär om din katt kräks regelbundet defecates eller urinerar olämpligt, eftersom dessa beteenden är ofta symptom på underliggande sjukdomar.


  

Kommentar