Hur Tillverka flanken stek

December 18

Hur Tillverka flanken stek


Precis som alla djur, vissa delar av en nötkött stut är mörare än andra. När det händer, de hårdare delarna är ofta de som har de rikaste och mest fullständiga smaker. Mest tuffa nedskärningar är avsedda för slipning eller långsam matlagning, men flanken biff är ett undantag. Det är allmänt grillad som en stek, sedan skivas tunt över säden att skapa bitar anbud att bekvämt tugga.

Instruktioner

1 Placera nötkött flanken på skärbräda. Klipp bort eventuella trasiga fläckar runt kanterna, och ta bort alla små bitar av fett eller bindväv som sitter kvar.

2 Placera en köksvåg nära din skärbräda, och täcka sin tallrik med en bit plastfilm wrap för att förhindra kontaminering. Ställ en platta nära skalan, för att ta emot portions biffar.

3 Bestäm önskad portionsstorlek. I en restaurang, skulle detta typiskt vara från sex till åtta uns. Dividera vikten av din flanken av storleken på delen som du vill. Om du väljer åtta uns delar, till exempel, du vet att du kommer att få fyra biffar från en två pund flanken.

4 Uppskatta storleken varje biff blir, innan du klipper. Kom ihåg att ändarna av flanken är tunnare och smalare, så de kommer att behöva skäras bredare för att ha samma vikt av nötkött.

5 Gör det första snittet, och vikt din biff. Om vikten är nära till vad du hade väntat, skär resten av biffar enligt ursprungliga storlek uppskattning. Annars, mentalt rita där du tänker klippa.

6 Väg biffar som du går, se till att du har skurit dem rimligt nära samma storlek. Överför varje biff till en väntande platta som du är klar. Wrap och kyla biffar, eller koka dem omedelbart.

Tips

  • Flanken biff snabbt tillagas på en grill eller broiler, så att köttet har lite tid att härda. Om brukar kokta inte mer än medellång-sällsynta, även om detta är en fråga om personlig smak. Skär biffar tunt över spannmål och med en liten vinkel, för maximal ömhet.
  • Alternativt kan hela flanken skivas tunt när råa och används för stek eller liknande användningsområden. Detta är lättare att göra om flanken är något fryst.
  • Rena och desinficera alla ytor eller redskap som kommer i kontakt med okokt nötkött.

  

Kommentar