Skillnaden mellan verklig och Fake hajtänder

October 10

Skillnaden mellan verklig och Fake hajtänder


Hajar har mellan fem och 15 rader av tänder i varje käft beroende på art. På grund av deras unika design och form, är haj tänder används ofta för smycken och dekoration. Falska hajtänder tjänar ibland som substitut till riktiga tänder för kostnader och etiska skäl. Lär dig skillnaden mellan verkliga och falska hajtänder innan du bestämmer dig för att köpa någon haj tand produkt.

riktiga tänder

Real hajtänder var en gång en del av en levande haj. Under hela sitt liv, hajar växa nya tänder för att ersätta dem som faller ut eller skadas. De flesta hajar kommer att kasta över 1000 tänder under en livstid. Hajtänder består av dentin och emalj. De FOSSILISERAS snabbt, vilket gör haj tand fossil gemensamma hav artefakter.

falska tänder

Falska hajtänder är kopior av riktiga tänder. Falska tänder är konstgjorda och var aldrig en del av en levande haj. Falska tänder är gjorda av en mängd olika material, såsom porslin, glas, metall, plast och gummi. De är gjorda för att matcha utseendet och ibland känslan av verkliga hajtänder.

användningar

Haj tänder har en mängd olika användningsområden, även om de i första hand dekorativa. Hajtänder, både verkliga och falska, pryder halsband, armband och kedjor. Haj tänder dekorationer och tillbehör används vanligen runt Halloween att pryda hem och kostymer.

typer

Det finns fyra grundläggande typer av verkliga hajtänder. Hajtänder varierar beroende på kost och matvanor hajen. Fiskätande hajar tenderar att ha smala, spetsiga tänder, medan kräftdjur ätande hajar har tjockare, plattare tänder som används för att krossa hårt skal. Skarpa, sågtandade tänder är vanligt förekommande i däggdjursätande hajar eftersom de är idealiska för att rippa genom kött. Slutligen krill ätande hajar har små tänder som sällan används på grund av fiskens milda natur.

Skillnaden

Real hajtänder är kallt vid beröring. De tenderar att ha distinkta spår och små ojämnheter och kan se grådaskig färgade. Falska tänder är i allmänhet ljus vit och felfri, eftersom de är gjorda av plast eller porslin och är något varm vid beröring (eller rumstemperatur). Innan du köper en haj tand produkt, forskning typ av tand du vill köpa och lära känna dess olika egenskaper. Kom också ihåg att riktiga tänder kommer att bli dyrare än falska tänder, så priset är ofta en exakt uppgift om vad du köper.


  

Kommentar