Hur man bestämmer frisk katt tänder

January 22

Varje sällskapsdjur ägare vill se till att deras husdjur bibehålla optimal hälsa. Om du är en katt ägare, kan du hjälpa till att hålla ditt husdjur friska genom att regelbundet kontrollera tänderna. Leta efter tecken som att hon kan lida av en oral sjukdom som kräver behandling.

Instruktioner

1 Leta efter mjölktänder som aldrig föll ut. Dessa tänder är små och oftast sköts åt sidan när de vuxna katt tänder kommer in. Din veterinär kan välja att ta bort dessa tänder för att förhindra senare komplikationer.

2 Kontrollera tandköttet. Tandköttsproblem är vanligtvis lätt att upptäcka på grund av den effekt som den har på utseendet på tandköttet. Sjuka tandkött ser rött och svullet.

3 Undersök kattens mun för trasiga tänder. Om du ser en flisas eller bruten tand, då vet du att katten kan kräva tandvård.

4 Meddela veterinären. Om du ser något oroväckande i kattens mun, låt din veterinär vet så att han kan ytterligare undersöka djuret.

Tips

  • Du kan ha problem med att titta i munnen på en lättretligt feline. Be någon att hjälpa dig och hålla katten på plats medan du undersöker munnen.
  • Om du inte kan undersöka din kattens mun hemma, begära att veterinären genomföra en muntlig kolla upp vid nästa kontor besök.

  

Kommentar