Tips för chokladöverdragna jordgubbar

May 20

Tips för chokladöverdragna jordgubbar


När du gör choklad-omfattas jordgubbar, naturligtvis du vill var och en att vara bilden perfekt. En gnistrande röd jordgubbe med sin partiell beläggning av släta choklad kan vara en elegant touch på en formell middag eller perfekt dessert att ta på en romantisk picknick. Efter några enkla tips kan hjälpa dig att uppnå perfekt resultat mer konsekvent.

Välja dina jordgubbar

Håll din färdiga produkten i åtanke när man väljer de specifika jordgubbar att använda. Stereotypt formade jordgubbar, med sin runda konform, kommer att skapa en mer traditionell resultat än att använda breda eller klump jordgubbar. Dessa egendomligt formade bär, även när doppade perfekt, kan se ut som klumpar är extra choklad snarare än en funktion av jordgubbar själva. Mogna jordgubbar kommer att vara helt röd, snarare än grön eller blekgul på tips (även om området direkt omger skaftet inte kan vara röd). Undvik att använda övermogna jordgubbar som har börjat mjukna, eftersom värmen i smält choklad kommer att göra dessa bär ännu mjukare.

Rengöring

Skölj jordgubbar noga i kallt rinnande vatten, sedan lägga dem på hushållspapper för att torka. Inte doppa dem i chokladen tills de är helt torrt, eftersom chokladen inte kan täppa till de fuktiga bär på rätt sätt. Våta bär kommer också att orsaka chokladen att ta när du doppa dem i det, och du kommer att vara kvar med en skål full av kornig, värdelös choklad.

Tillägg till choklad

Blanda ½ till ¾ kopp tunga grädde med varje 12 uns av semisweet eller bittersöt choklad du smälter. Detta kommer att förbättra texturen och smaken hos den färdiga choklad. Du kan också lägga till en till två matskedar av andra aromer till varje 12 uns av smält choklad. Möjliga smakämnen innefattar vaniljextrakt, olika likörer eller jordgubbsextrakt, för en starkare jordgubbssmak.

Torkning

Håll doppade jordgubbar över chokladen att låta eventuellt överskott att rinna av. Detta kommer att bidra till att undvika en stor mängd choklad utspridning sedan torka när du ställer in jordgubbar ner. Sätt dina jordgubbar på ett ark av vax papper för att svalna. Om du bara göra några jordgubbar, eller om du vill se till att varje bär är så perfekt som möjligt, hålla stammen i fingrarna och vrid doppade bär långsamt medan den svalnar. Detta kommer att hålla chokladen från sammanslagning till ett visst område av bär och kommer att lämna hela jordgubbar energiskt belagd snarare än att göra en sida platta från vax papper. Ett annat alternativ är att hålla en tandpetare i stammen delen av jordgubbe och sedan sätta den andra änden av tandpetaren i ett block av frigolit så att jordgubbar är riktad uppåt.


  

Kommentar