Hur knäcka krabba ben

August 14

Det finns många olika typer av krabba, beroende på region din middag kom ifrån, och de typer varierar mycket i storlek. Ändå är vägen att gå om att äta dem alla ganska mycket samma. Du kan använda dina händer ensam, men det är bättre att ta en fisk redskap som en hummer knäckt eller en hummer väljaren eller båda för att få hjälp att få allt kött ut ur skalet. Det tar lite extra arbete, men när du får igenom några krabba ben du praktiskt taget vara ett proffs, och den söta saftiga köttet är varje bit värt besväret.

Instruktioner

Hur knäcka krabba ben

1 Ta en krabba ben vid basen, där den ansluter till kroppen av krabba.

2 Vrid försiktigt basen av benet och dra bort det från kroppen.

3 Separera delar av krabba ben i taget.

4 Använd en hummer knäckt för stor krabba som en kungskrabba, eftersom deras skal kan vara extremt styv som en hummer. Det är formad som ett V och det fungerar genom att placera krabba ben i mitten av de två tänger och klämma tången tillsammans. Trycket kommer att bryta skalet så att du kan ta bort kött inuti.

5 Förutom hummer knäckt, kan du använda en plockare speciellt framtagen för att äta skaldjur. Plockare har en lång, smal tång med en vass ände, så att du kan skära genom en del av krabba skal och dela skalet eller tryck köttet ut. Om du spricka vid ena änden av ett långt ben, bör det vara lättare att försiktigt skjuta eller dra alla av köttet ut från det avsnittet.

Tips

  • Krabbor har tand vassa gupp på en del av sina ben. Det är en bra idé att linda benet i en handduk och sedan fästa det att undvika att skära händerna på vassa skal.

  

Kommentar