Har en nyfödd behöver en SSN kort att få ett pass?

February 14

Har en nyfödd behöver en SSN kort att få ett pass?


En amerikansk pass är en statligt utfärdad form av ID som identifierar dig som en amerikansk medborgare och ger dig tillgång in och ut ur landet. Ett personnummer vanligen krävs för att få ett pass. Om du planerar att resa utomlands med din nyfödda, kan han behöva ett pass för att komma in främmande länder och att komma tillbaka till USA efter återkomst.

Krav

Barn under 16 år behöver ett pass för att resa till ett annat land med flyg. Detta inkluderar nyfödda. Om du vill ta ditt nyfödda utomlands på ett plan, måste du ansöka om ett pass så snart som möjligt. Men detta kan inte lämna dig tillräckligt med tid för att få ett Social Security Number för nyfödda, som vanligtvis krävs för amerikanska passansökningar.

avdelning 26

Enligt avdelning 26 i Internal Revenue Code, som ansöker om pass måste ge ett personnummer om de har en. Eftersom ett spädbarn ännu inte kan ha ett personnummer, får denna klausul gör det lättare för dig att få ett pass för nyfödda utan att en SSN. Titel 26 säger att du kan undantas från regeln om det fastställs att du har gett tillräckligt andra bevis på ditt barns amerikanskt medborgarskap status.

Att få en SSN

Du kan enkelt ansöka om ett SSN efter förlossningen, medan fylla i födelseattest informationen på sjukhuset. Det kommer att finnas en ruta för att kontrollera om du vill ansöka om en SSN. Du kan också ansöka om SSN senare genom att fylla i en ansökan, skicka bevis på din nyfödda medborgarskap och ålder, och skicka bevis på både din och ditt barns identitet. Att få ett SSN är fri; Det kan ta upp till nio veckor att få ditt barns kort, beroende på var du bor. Om du väntar med att tillämpa, kan det ta ytterligare 12 veckor för att kontrollera födelse.

andra Travel

Du behöver inte alltid behöver ett pass för att resa med din nyfödda. Du behöver alltid en när du reser ut ur landet med flyg, men inte alltid om resa med land- eller sjövägen. Till exempel, om du korsar den kanadensiska gränsen i ett fordon, du kan helt enkelt ge ditt barns amerikanska födelseattest som bevis för medborgarskap.


  

Kommentar