Liten flicka Kläder av 1800-talet

April 17

Liten flicka Kläder av 1800-talet


På 1800-talet de stilar för små flickor kläder följde modet odlas kvinnor bär. I början av seklet, flickor klädda i Regency-stil kläder, hög midja klänningar med kjolar som hängde direkt till sina vrister. I mitten av seklet, antog de bågen kringgår deras mödrar var klädda. Det var inte förrän i slutet av seklet, när rörelse ersatt bågen kjol, att barnkläder började skilja sig avsevärt från vuxna slitage.

1800-1820

Flickor bar klänningar av lätt tyg med hög midja och kjolar som föll rakt till ankeln. Dessa klänningar följde stilen på regenskaperaen. Skärp, mob mössor och motorhuv var de vanligaste tillbehören. Flickor hade sitt hår kort.

1820-1830

Kjolar för flickor blev kortare och bredare. MAMELUCKER, långa raka underbyxor, var slitna under kortare klänningar. De var tänkta att ses. Klänningen tyget var tyngre och mer trim användes. Pinafores och brett brätte hattar ofta bärs.

1830-1840

Ärmar och kjolar fick bredare och midjan flyttade till den naturliga midjan. Hattar och motorhuv var stor i början av 1830-talet, men fick mindre i de senare 1830-talet. Flickor började bära sitt hår mittbena kopiering drottning Victorias frisyr.

1840-1850

Flicka klänningar hade samma V-formade bodices med tappade axlar som var populära på kvinnors klänningar. Kjolarna var mycket kortare. Unga flickor bar knälång kjol, men kjolarna blev längre som flickan blev äldre. Småbarn och mycket unga flickor hade bara axlar. Tjejer i alla åldrar bar fotled längd MAMELUCKER, vita strumpor och svarta skor. De fortsatte att bära en mittdel med korkskruvslockar eller håret kammat tillbaka bakom öronen.

1850-1870

Flickor började bära hoop kjolar som sin mors. Plädar och kontroller var populära. MAMELUCKER blev kortare, slutar strax under knäet. Dekorativa förkläden blev populär i slutet av 1860-talet.

1870-1880

Flickor klänningar började skilja sig från kvinnor. Flickor inte bära bustles. De gjorde slitage ruggig overskirts med en stor rosett i ryggen. Plädar och kontroller var populära tyger. De var slitna med avskalade strumpor och stövlar. Flickor började bära axellångt hår och lugg. Enkla klänningar var slitna för att spela och sysslor.

1880-1890

Flickor bar raka klänningar med låg midja och en stor spetskrage. Kjolarna hade detaljer som veck, pilgrimsmusslor, volanger och veckning. Bangs blev vanligt.

1890-1900

Unga flickor bar klänningar som hängde rakt och fullt ut från deras axlar. Äldre flickor klänningar hade en naturlig midja. Alla åldrar bar deras klänningar till ankeln. När större ärmarna blev populär i damkläder senare under decenniet, de antogs i flickans mode också. En charmig detalj var en kort cape eller stor rynkad vid axlarna. Hög-top skor var slitna med vanlig vit strumpa för unga tjejer och svarta för äldre flickor. De flesta flickor hade långt hår.


  

Kommentar