Hur man färgämne A Polyester Tutu

June 10

Hur man färgämne A Polyester Tutu


Till skillnad från naturliga fibrer, såsom bomull och ull, syntetiska fibrer, såsom rayon och polyester, är inte lätt att färga. De flesta naturmaterial färgas med användning av immersions färgning teknik, som innebär nedsänkning av tyget i kokande vatten utan några ytterligare kemikalier. Eftersom polyester är en konstgjord fiber, måste du färga det med hjälp av spridningsteknik. Dispersion kräver ytterligare kemikalier eller vatten som är varmare än 266 grader Fahrenheit. Om du försöker att färga en polyester tutu, kan du använda skingra färgämne tyg kritor.

Instruktioner

1 Lägg ett ark brev format på en plan yta och färga hela ytan av papper med dina dispersa färgkritor. Om du vill att din tutu att vara en solid färg, färga hela bladet med samma krita. Färgen ska visas tråkig på papper, men när du fäster den på polyestern det blir mörkt och levande.

2 Färg tillräckligt pappersark för att täcka hela ytan av tutu. När du stryka över pappret, färg överföringar till balettkjol; Därför kan du inte använda samma pappersark att färga mer än ett område.

3 Koppla in din järn. Ställ in den till den hetaste inställningen och låt det värme. Medan järnet värmer, lägga tutu platt på strykbrädan och lägga en av de färgade pappersark ovanpå det. Den färgade sidan bör röra polyesterfiber.

4 Tryck järnet på papperets yta och gnugga det försiktigt tills krita färg överföringar till ytan av tyget. Fortsätt denna process, med hjälp av nya blad av färgat papper tills tutu är helt färgade.

Tips

  • Använda dispersa färg kritor är inte det enda sättet att färga polyester. Om du inte kan hitta skingra färgämnes kritor, använder skingra tyg färg. Denna metod för färgning kräver att du placerar de dispersa färgkristaller i en kastrull med kokande vatten och sänk kläderna i varmt vatten. Kemikalierna i dispers textilfärg är speciellt utformade för att färga konstfibrer som polyester.

  

Kommentar