Hur man ansöker Frontline till en katt

May 7Frontline, tillgänglig från veterinärer, är en produkt som dödar loppor och fästingar som angriper katter. Vänster obehandlade, dessa parasiter kan orsaka sjukdomar, eller gör din katt repa sig själv tills det blir öppna sår.

Tillämpa Frontline låter enkelt --- knäppa spetsen av applikatorn och droppa grejer på --- tills du prova det. Vid den första droppen, katten dyker, går applikatorn flygande och Frontline sprutar över dig. Vad värre är, kan du täcka kattens päls i Frontline, men läkemedel kan inte ha nått huden under. För att vara effektiv måste Frontline absorberas av olja körtlar i huden, så det sprider över hela kattens kropp. Lyckligtvis kan du undvika krångel med lite förberedelser.

Instruktioner

1 Ta bort en applikator som innehåller Frontline från sin barnsäkra förpackningar, genom att använda sax för att klippa det gratis.

2 Håll applikatorn stadigt och bryt av spetsen, syftar den ifrån dig om några droppar spruta ut.

3 Ställ Frontline applikatorn upprätt i en kopp för att förhindra att den rullande om eller läcker när den är öppen. Ställ koppen och applikator åt sidan för senare.

4 Välj en tid när din katt är avslappnad och dåsig, kanske efter att den har ätit eller komma in utifrån. Lägg en handduk över ditt knä vid eventuella utsläpp. Uppmuntra katten att bosätta sig på handduken för en tupplur. Se till att koppen med Frontline är inom räckhåll.

5 Stroke katten som den snoozes, tills det är helt avslappnad. Om det bär en krage, ta bort den.

6 Del pälsen på baksidan av kattens hals, mellan dess skulderbladen, så att huden under exponeras. Dela pälsen så att Frontline kommer att nå huden och absorbera när den appliceras. Punkten på nacken är svårt för katten att nå när grooming, så det kommer inte att kunna slicka bort Frontline senare.

7 Ta applikatorn och håll den i din knuten näve i en minut eller två. Detta kommer att värma vätskan, så det är mindre av en chock för din katt när den tillämpas.

8 Stroke katten försiktigt med den lediga handen som du pressa applikatorn med den andra handen, spruta framkanten på den exponerade bit hud. Om din katt slingrar eller försöker fly, låt den göra det. Återgå röret av Frontline till sin kopp och vänta på en annan möjlighet att tillämpa den. Inte ta på din katt eller försöka hindra det. Om du gör det, kommer katten kämpa och Frontline kommer att sprida.

9 Upprepa steg 3-7 om du vill, tills du har använt all Frontline i applikatorn. Din katt behöver full dos för Frontline för att vara effektiv.

10 Låt 24 timmar för Frontline för att absorbera helt innan du låter din katt blir blöt. Om din katt bär en krage, inte sätta på den igen tills baksidan av kattens hals är torr.

Tips

  • Följ alltid vägledning medföljer Frontline om hur ofta för att tillämpa den.
  • Se till att din katt är torr innan applicering Frontline.
  • Tillverkaren av Frontline rekommenderar lagra den vid rumstemperatur, förseglade i sin originalförpackning.
  • Alternativ till Frontline är tillgängliga; en djuraffär eller veterinär kan förse dig med råd om dessa produkter.

  

Kommentar