Vad kan man göra om en hund biter

June 7

Vad kan man göra om en hund biter


Över fyra miljoner människor i USA är biten av hundar varje år. Det är viktigt att vara medveten om kraven för medicinsk behandling, liksom dina juridiska rättigheter i fråga om ersättning för dina skador och eventuell brottslig handling, om du någonsin biten.

Identifiera djurets ägare

Du kan behöva rabiesskott om hunden som bet dig är en herrelös. Om djur som attackerade du är någons husdjur, kan du ha rätt till ersättning från hundens ägare. Beroende på hur allvarlig bettet, kan du vara i för utökad medicinsk behandling och plastikkirurgi; du bör utöva någon ersättning som du har rätt till.

Träffa en läkare

Det är viktigt att se en läkare omedelbart efter att du har blivit biten. Om du känner djurets ägare, kan läkaren kräva djurets immunisering poster. Läkaren kommer att undersöka och mäta såret och kan ta fotografier. Läkaren kan börja med bevattning såret. Han kanske vill stänga såret, speciellt om det är i ansiktet. Djupa sår kan kräva plastikkirurgi.

Hundbett brukar inte bli smittad, men läkaren kan ordinera förebyggande antibiotikabehandling. Även om vaccinering av hundar mot rabies har kraftigt minskad förekomst av sjukdomen från husdjur, är det fortfarande rapporterade fall i USA. Om hundens vaccinationsstatus inte kan bekräftas, eller om djuret är en herrelös som inte kan hittas, bettet offret måste få rabies immunisering. Behandlingen bör påbörjas inom 48 timmar efter hund biter, men det kan stoppas om det visar sig senare att djuret har vaccinerats.

Ring en advokat

Få namn och adress på den hundens ägare och eventuella vittnen till händelsen. I 32 delstater och District of Columbia, kan hundägare hållas ansvarig för skador som orsakas till en annan person. I 18 stater, hundägare skyddas av "en bit regel" som skyddar ägare från ansvar om inte ägaren brutit ett koppel lag eller orsakade djuret att bita.

Många hundattacker innebär ett husdjur som ägs av en vän eller familjemedlem eller en granne. Det finns ingen anledning att känna sig obekväma om att be ägaren att ersätta dig för skador: sådana kostnader i allmänhet täcks av försäkringar, inklusive husägare, hyresgästen, husbil och lägenhet försäkring, hyresvärd och kommersiella försäkringar, även motorfordonsförsäkring.

Att ta reda på om djurets ägare är försäkrad, be honom om en kopia av sidan deklarationer från hans politik. Vissa politikområden utesluta eller begränsa ersättning för skador böjda av djur. Om hunden bita offret var ett barn, eller om offrets ansikte blev biten, kontakta en advokat. En advokat är nödvändig om djurets ägare är oförsäkrade. Men även om ägaren har försäkring, kan en advokat som arbetar på en hög beredskap att kunna få en större uppgörelse än försäkringsbolaget skulle erbjuda offret utan en advokat.

Ring en Cop

Vissa hundar betraktas som dödliga vapen; angrepp av sådana hundar kan leda till åtal. När någon blir attackerad av en hund, blir attacken en polis oavsett om hunden tränades för att bekämpa eller angrepp eller om hundens ägare kände hundens farlig och fortfarande tillåtet att vara i kontakt med allmänheten. Om hunden tidigare bet någon, orsaka skada, eller om ägaren misslyckats med att vara försiktig, såsom varna andra att hunden var farlig, ägaren skulle kunna åtalas.


  

Kommentar