Vad kan man göra om din fågelunge född och har problem med att äta och andas?

June 20

Vad kan man göra om din fågelunge född och har problem med att äta och andas?


Fågelungar av alla slag, inklusive kycklingar, är mottagliga för en rad hälsoproblem. Om din nykläckta fågelunge har svårt att andas och äta, är det viktigt att snabbt upptäcka vad problemet är så att du vet hur man bäst behandlar den.

Fågelinfluensa

Flera fågelsjukdomar kan påverka fåglar i alla åldrar. En av dessa är fågelinfluensa, som kan passeras av infekterade objekt. Symptom av fågelinfluensa inkluderar aptitlöshet, slöhet och andningssvårigheter. Det bästa sättet att behandla fågelinfluensa är att administrera antibiotika.

infektiös bronkit

Infektiös bronkit kan spridas till ungen eller ägget från infekterade material eller genom luften. Symptom på denna sjukdom inkluderar ansträngd andning, näsborre urladdning och minskning av mat och vattenintag. Det finns ingen riktig behandling för denna sjukdom. Det bästa sättet att behandla det är att ha din kycklingar vaccineras innan de kan fånga den.

påverkat Crop

Ibland när små kycklingar äter saker som stora bitar av spannmål eller gräs, kan ett tillstånd som kallas påverkade gröda uppträder. Detta hård massa i chick halsen orsakar fågeln att sluta äta och möjligen har svårt att andas. Det bästa sättet att behandla detta är att ta din brud till veterinären och har hindret avlägsnas.


  

Kommentar