Hur man gör pizza i en varmluftsugn

October 21

Hur man gör pizza i en varmluftsugn


De flesta ugnar, så kallade konventionella strålande ugnar, laga mat genom att omge dem med varmluft. I jämförelse, blåser en konvektionsugn varmluft direkt på livsmedel, som hjälper maten tillagas snabbare. En av de mer vanliga problem som finns med pizza tillagas i en konvektionsugn är att den inte har den skarpa skorpa som en konventionell ugn skulle göra. Men med bara en perforerad pizza pan eller pizza skärm, kan din varmluftsugn ge dig så skarp en skorpa som en konventionell ugn. Dessa pannor kommer bättre låta varmluftsugn varmlufts att laga pizza underifrån. Detta recept gör två 12-tums runda pizzor.

Instruktioner

1 Vispa samman mjöl, salt, socker och jäst i en stor skål.

2 Tillsätt olivolja och ljummet vatten. Rör först med en träslev, sedan knåda för hand tills degen är fast, slät och elastisk. Det bör inte vara klibbig.

3 Coat insidan av skålen med ett tunt lager av olivolja.

4 Lägg degen i skålen, vrida degen att belägga det jämnt med olja så att den inte fastnar på skålens sidor samtidigt ökar.

5 Täck skålen med oljad plastfolie så att degen inte fastnar på den om den stiger in i den.

6 Låt degen jäsa tills den fördubblas i storlek, ca 3 timmar. Du kan också sätta degen i kylen i upp till fem dagar för en långsam ökning, som skulle utveckla en mer smakrik deg.

7 Dela degen i två delar och forma varje till en boll. Låt dem stiga på en mjölad yta till dubbel storlek, en till två timmar.

8 Värm varmluftsugn till 500 grader F. Du kan förvärma en pizza sten i ugnen, även om du har en. Se bara till att ge det gott om tid att förvärma eftersom hög värme är viktigt för en skarp skorpa. Om du använder en pizza sten, kan du baka din pizza direkt på den i stället för i en pizza pan.

9 Roll och tryck sedan på varje boll av degen i 1/4-tums tjocka rundor på en mjölad yta och överföra dem till din perforerade pizzaformar.

10 Topp degen med önskade pålägg, som kan vara så enkelt som att bara ett duggregn av olivolja och några skivade tomater.

11 Sätt pizzor i ugnen. Om du använder en pizza sten, använd en pizza skal. Om du inte har en pizza skal, lätt damm på baksidan av en cookie plåt med mjöl eller majsmjöl, placera din pizza på det, och skjut din pizza på pizza sten.

12 Baka pizzor tills deras skorpan är gyllenbrun. Om du har använt mozzarellaost, bör det smält, lätt brynt i fläckar och champagne.

13 Ta bort pizzor försiktigt, låta dem vila några minuter så osten, om någon, kan ställa, och sedan servera.

Tips

  • Detta är en tunn skorpa pizza recept; för tjockare, chewier skorpa, använd halv bröd mjöl och halv allrengöringsmedel flour.Chill degen om du har problem rullande ut.

  

Kommentar