Vin parkoppling för en Caramelized Onion Tart

May 26

Vin parkoppling för en Caramelized Onion Tart


Vin parkoppling handlar om glädjande gommen. Ett vin kan smaka bra på egen hand, vilket även en karamelliserad lök tårta. När dessa två poster paras ihop, men de blir en distinkt kulinarisk upplevelse. Nyckeln till att uppnå en härlig snarare än motbjudande erfarenhet är att välja rätt vin koppla ihop med din tårta recept.

Caramelized Lök Tarts

Det första stället att börja när man försöker para ihop karamelliserad lök tårta med vin är din tårta recept. Undersök vad som finns i den. Karamelliserad lök tårtor kan vara lätt när lök kombineras med blomkål eller svamp, eller de kan ta på en rik nuttiness när de kombineras med gruyere eller getost. Alltid stoltserar med en gulaktigt, buttery skorpa, karamelliserad lök tårtor är i allmänhet söta och ibland ganska rik. På grund av den variation som finns i hur en karamelliserad lök tårta kan göras, det finns flera viner som parar väl med dessa läckra tårtor.

Sauvignon Blanc

Sauvignon blanc viner har en stark kropp accentueras av en fruktig smak. Dessa vita viner är skarpa med en touch av sötma, vilket gör dem ihop väl med söt, rik smak av tårta. Ett gott vin ihopparning tar ut delar av matskål med vilken den är ihopkopplade. I det här fallet, fruktiga undertoner av en sauvignon blanc markera sötma tårta. Men i kontrast sin sprödhet väl med rikedomen av tårta, gör en sauvignon blanc ett intressant och tilltalande parning.

Pinot Grigio

Liksom sauvignon blancs, pinot grigios är vita viner med en skarp men fruktig eftersmak. De har en balanserad sura konsistens och ofta har frukter som ananas, grapefrukt och apelsin. Honung är en annan vanlig variant av en pinot grigio. Som en av de tyngst importerade viner i Amerika, pinot grigios njuta popularitet bland vindrickare. Deras ljus, uppfriskande söta smaker gör dem ett utmärkt val för hopkoppling med en karamelliserad lök tårta aptitretare.

Ljus rött vin

Medan vita viner arbeta fantastiskt med karamelliserade lök tårtor, kan du välja en ljusröd eller ökade vin om du eller dina gäster inte bryr sig om vita viner. Rosévin görs genom blödning saft från olika vin kar tillsammans innan rödvin har en chans att utveckla en stark, djup färg. Den ljusare färg betecknar en långsam fermenteringsprocess. Rosévin är lätta, skarp, söt och mjuk, vilket gör dem till ett utmärkt val för en ihopkoppling med en karamelliserad lök tårta, särskilt en som gjorts med blomkål, svamp eller sparris.


  

Kommentar