Hur man tar hand om en Shih Tzu valp

June 2

Hur man tar hand om en Shih Tzu valp


Att få en ny valp kan vara spännande. Att välja rätt ras för dig tar tid och forskning. Om du har beslutat om en Shih Tzu valp och förde ett hem, är du redo för en livstid av kärlek. Däremot måste du följa några enkla steg för att säkerställa din shih tzu valp växer upp till att bli en frisk och glad hund.

Instruktioner

1 Mata din nya valp samma mat uppfödaren utfodring henne, vilket kommer att bidra till att upprätthålla en sund mag-tarmkanalen. Om du vill byta till en annan mat vid ett senare tillfälle, är det bra. När du väljer att byta livsmedel, se till att du gör det långsamt genom att blanda tre delar av den ursprungliga mat med en del av den nya maten. Öka mängden av den nya maten varje utfodring och minska den gamla maten tills det inte finns någon gammal mat kvar.

2 ger gott om rent färskvatten för valpen att hålla henne hydrerad.

3 Practice bra grooming vanor. Borsta valp dagligen för att hålla pälsen från att bli tovigt. Starta vid huvudet och arbeta dig tillbaka och ner. Hjälpa till att minimera färgning med en ren, fuktig trasa varje dag eller varannan dag och torka runt valpens mun och ögon. Bada valpen varannan vecka eller så, beroende på hur ofta han behöver det. Använd nagelsaxar att klippa sina naglar var två till fyra veckor, om det behövs.

4 Besök en professionell groomer var tre eller fyra månader, eftersom shih tzu hår är lång och fin och måste trimmas för att förhindra knop.

5 Ta valpen till alla hennes planerade veterinär möten. Håll dig uppdaterad med sina skott och regelbundna kontroller för att se till att hon är frisk.

6 Ge honom med massor av tuggleksaker. Unga valpar gillar att tugga, och Shih Tzus är inte annorlunda.

7 Lek inte med din nya valp för mycket. Låt din valp sova när hon vill sova. Inte vakna upp henne för att spela. Små raser som Shih Tzu har en tendens att spela för mycket, vilket orsakar påfrestningar på sina kroppar eller blir så trött de glömmer att äta. När valpen inte äter tillräckligt, tappar her blodsocker, vilket leder till hypoglykemi. Du kommer att känna din valp lider av detta om hon är kyld, slö eller inte svarar, och du kommer att behöva behandla det omedelbart. Det enklaste sättet att behandla en valp för hypoglykemi är att gnida majssirap i munnen, placera henne på en värmedyna för att värma sin kropp och mata henne omedelbart när hon blir alert igen.

8 Var försiktig. Shih tzu valpar är mycket små, och de behöver en mjuk hand för att hålla dem säkra.


  

Kommentar