Landforms i Arkansas

March 22

Landforms i Arkansas


Arkansas topografi varierar från nordväst till sydost, vilket ger en intressant undersökning i hela landet. Beläget i södra centrala delarna av USA, Arkansas vimlar med måste-se landformer. Från floder och sjöar till berg och grottor, kommer du njuta av Arkansas "naturliga underverk.

floder

Floder, stora natur vattenströmmar som vanligen matas ut i havet, omfattar cirka 9700 miles från Arkansas. I Arkansas, några av de viktigaste floder är Mississippi, Arkansas och Buffalo National River. Fiske, paddling, och kajakpaddling är vanliga aktiviteter inom dessa större floder. Mindre floder som Little Missouri och Little Red är lämplig för en trevlig simma. För dem som bara vill titta i förundran, Arkansas 'floder, med omgivande grönskan, är den perfekta platsen.

berg

Med mer än hälften av Arkansas täckt av berg, det finns inget sätt att inte bli rörd av deras skönhet. I norr, Ozarks hoppa till liv, omgiven av bäckar och färgstarka bladverk. På Mountain View of the Ozarks kan du dansa, göra hantverk, och lyssna till folklore arv från tidiga bosättare. I söder, Quachitas stiga högt och utmana dig att utforska sina robusta spår medan bekväma orter inbjuder dig att koppla av och ta i den vackra naturen. Tillsammans, Ozarks och Quachitas hänvisas ofta till såsom de amerikanska Interiör Highlands.

grottor

Grottorna i Arkansas, som ligger nedanför bergen, floder och sjöar, är några av Arkansas "gömda skatter. Kryllar av labyrinter, kristaller, fossiler och formationer, Arkansas grottor ger timmar av äventyr. Tillsammans med prospektering, grottor berättar också en historia om en tid då sabeltand tigrar och indianer använde grottor för skydd. Vare sig in show grottor som Mystic Caverns eller mer robust grottor som Hurricane River Cave, Cosmic Caverns, eller War Eagle Caverns, ser du delar av Arkansas som få upptäcka.

sjöar

Arkansas är täckt av cirka 600.000 tunnland inbjudande sjöar. Några av de bästa och renaste i landet, Arkansas 'större sjöar inkluderar Bull Shoals, Greers Ferry, Norfork, bäver, och Dardanelle. Fiskare, dykare, casual simmare, och sjömän alla njuta av klarhet och lugn i Arkansas "sjöar. Mindre sjöar inkluderar DeGray, Greeson, Hamilton, Catherine och Nimrod och även välkomna vattensporter året runt.


  

Kommentar