Cool Kläder av 1980-talet

March 29

Cool Kläder av 1980-talet


Om du kommer ihåg 1980-talet, några av de första visuella effekter som kommer att tänka på är sannolikt relaterade till mode. Kläder av denna tid var verkligen till skillnad från de stilar som föregick det. Medan vissa delar av detta sätt har kommit tillbaka i stil, andra har misslyckats med att göra en annan än i Halloween kostym och 1980 återgång parter uppsving. Flera olika typer av kläder definierats 1980 stil.

Medlemmar Endast Jackets

En av de mest talande symboler status var bara för medlemmar jackan. Dessa jackor var väsentligen Vind med en tryckknapp krage och en ficka som blottade logotypen. De kom i en mängd olika färger för både män och kvinnor.

fallskärm byxor

Utrustad med många fickor med blixtlås, fallskärm byxor blev på modet för att presentera gott om förvaring för mannen eller kvinnan på språng. Artist MC Hammer gjort dessa byxor särskilt känd. Byxorna var tydlig, men för att presentera en hög midja, men mycket låg inseam och fluffigt material hela tiden. Han hjälpte övergång stil från åtsittande till mycket baggy.

Benvärmare

Mycket populär tack vare filmer som "Fame" och "Låt oss få Physical" video av Olivia Newton-John, legwarmers blev ett sätt uttalande på 1980-talet. Dessa klädesplagg sträckte sig över vristen till ungefär knähöga. Kvinnor valde att bära benvärmare skiktat över färgade strumpbyxor för en dancewear utseende, eller ensam med minikjolar.

Klass och intressen

Kläder på 1980-talet talade för klassen och intressen hos bäraren. Till exempel kom "yuppie" utseende på modet under denna tid för att indikera att någon var eller åtminstone strävade efter att vara hög klass. Detta ser ingår stickade tröjor, loafers, pikétröjor och veckade khaki byxor. Yuppie ser kontrast kraftigt till "punk" look, som ingår skinnbyxor och jackor, slet kläder och skor med stålhätta. Populär musik inspirerade "nya vågen" utseendet på 1980-talet.

Färger och tryck

Färg och tryck var några av de mest minnesvärda i historien om mode. De var djärv och grafisk, även för fritidskläder. Neon och ljusa färger, såsom olika nyanser av shock rosa, gul, lime grön, orange och blått var vanliga för kläder, som var "färg blockering", som var processen med att bära dessa färger tillsammans. Primära nyanser förankrade med svart och vitt var också populära. Grafiska blad, såsom de med zebra ränder, prickar och ränder var favoriter under denna tid.

Form och struktur

Några av de viktigaste delarna av 1980-talet mode var formen och strukturen av plaggen. Till exempel var det mycket vanligt att både män och kvinnor att bära syratvätt ljus denim hög i midjan med en avsmalnande ben som nådde ungefär ankeln. För damkläder, hög axelvaddar definierade 1980 silhuetter. Illusionen skapade högre, bredare axlar för en längre torso. Den "muskel guy" look för män ofta innebar män skulle bära kort, beskäras linnen, oavsett om de var på väg till gymmet eller inte.


  

Kommentar