Hur man behandlar hyperpigmentering med Kojic Acid

April 1

Hur man behandlar hyperpigmentering med Kojic Acid


Hyperpigmentering, i vilken delar av huden blir mörkare än resten av huden, kan vara ful, särskilt i ansiktet. Ofta är det orsakas av solskador, akne eller ärftlighet, men det kan ha andra orsaker. Topikal behandling är den minst invasiva och mest prisvärda sättet att behandla detta tillstånd. De mest populära topikal behandling för hyperpigmentering är blekning grädde. Hydrokinon är den vanligaste ingrediensen i blekningsprodukter, men kojisyra används också i vissa produkter. I Japan är kojisyra produkter föredrages för behandling av hyperpigmentering.

Instruktioner

1 Se en hudläkare om din hyperpigmente först. I vissa sällsynta fall kan hyperpigmentering vara ett symptom på en annan sjukdom eller störning som ska diagnostiseras. Att ge en sjukdomshistoria bör hjälpa läkaren avgöra vad som orsakar din hyperpigmentering och vilka behandlingar kan fungera för dig.

2 Behandla din hud med produkter som innehåller Kojic syra. De vanligaste formuleringar är krämer och tvålar. Det enklaste stället att hitta Kojic produkter är i hudvårds del av ett varuhus, eftersom de inte är vanligtvis utförs i apotek.

3 Rengör huden innan applicering av Kojic syraprodukten. Det är bäst att använda en mild rengöringsmedel, eftersom hudirritation kan förvärra hyperpigmentering.

4 Applicera Kojic syraprodukten till bara de mörka områden som du vill ljusare. Kojisyra inhiberar tyrosinas, som reglerar produktionen av melanin. Användning av produkten på andra områden kommer att orsaka oönskad belysning, kallas hypopigmentering.

5 Låt produkten tränga in i huden innan du använder några andra hud produkter i området. Detta bidrar till att säkerställa maximal effektivitet.

6 Fortsätt att använda produkten i flera månader innan utvärdering av slutresultatet. Hud blekmedel och vitmedel agera gradvis. Det kan ta så lång tid som sex månader för det område som skall lättas till din belåtenhet.

Tips

  • Undvik att få kojisyra produkter i ögonen eller slemhinnor. Om du gör, spola dem noggrant med kallt vatten.
  • Hudirritation kan resultera från att använda produkter som har Kojic syra i dem. Se upp för dermatit och erytem, ​​eftersom de är vanliga biverkningar.
  • Använd alltid ett brett spektrum solskyddsmedel när du använder blekning produkter, eftersom huden kan bli känslig för solen och hyperpigmentering kan förvärras av UVA och UVB-strålar.
  • Produkter med kojisyra kanske inte är tillräckligt stark för att behandla alla former av hyperpigmentering. Du kan behöva överväga mer aggressiv behandling med vissa ihållande fall.

  

Kommentar