Betyder Täck te medan stöp Materia?

October 5

Betyder Täck te medan stöp Materia?


För bästa smak, finsmakare vet att du måste täcka te medan det branter. Oavsett om du har en stark kopp svart te, är en tydlig kopp grönt te eller en örtblandning som täcker te medan det branter ett viktigt steg som hjälper dig att extrahera mest smak från din te och förhindra utsläpp av flyktiga oljor i form av ångan.

Början te

Eftersom vatten är en av de viktigaste delarna av te, måste du börja med hög kvalitet vatten som inte ger bismaker i ditt te. Använd färsk, kall filtreras fjäder, flaska eller kranvatten för att göra te. Fyll en tekanna eller kastrull med vatten och på hög värme, värma vatten tills precis innan det börjar koka. Använd en tesked av lösa teblad eller en tepåse per 6 ounce kopp som du planerar att göra. Om du använder lösa blad te, placera te i en infusions eller tekanna så att bladen kan lätt avlägsnas efter stöpning.

Te-Blötläggning Basics

När tepåse eller lämnar kombineras med vatten, täcker koppen eller vattenkokare för att göra det möjligt att nå sin fulla och mest smakrika potential. Om du stöpning te i en kittel, placera locket på direkt efter att hälla vatten över te. Om du använder en tekopp, täck den med en tallrik så att den värdefulla ångan inte fly. Täcker te medan stöpning kommer att säkerställa att ditt te behåller sin temperatur bättre och att det utvecklas en stark och robust smak under den rekommenderade stöpning tid.

Te-Blötläggning Times

Svart, oolong och röda teer bör syrad under längst tid för att extrahera den bästa smaken. Brant lösa blad svart, oolong och röda teer för fem till sju minuter och säckar teer för tre till sju minuter. Vit och gröna teer är mer känsliga och utökade stöpning kan orsaka bitterhet. Branta vita lösa teblad för två till tre minuter och säckar vitt te för upp till 60 sekunder. Branta lösa blad gröna teer för två till fyra minuter och säckar teer för en till tre minuter.

serverar te

Efter te doppats till styrkan du önskar omgående bort tepåse eller lösa blad te från din kopp eller tekanna. Tillåta te till branta tidigare rekommenderats gånger kommer att orsaka bitterhet som kan förstöra din kopp te. Serverar te omedelbart medan den fortfarande är varm eller is det för en kall och uppfriskande dryck. Flavor te vidare med honung eller socker efter smak eller lägga till mjölk eller grädde som önskas för att förbättra sin smak.


  

Kommentar