Kan Cockatiels Dela Burar?

April 12

Kan Cockatiels Dela Burar?


Cockatiels är en mycket populär sällskapsfåglar eftersom de är lätta att odla, lättskött och ger stor sällskap till människor. I själva verket, cockatiels är den näst vanligaste ägda husdjur bur fågel bakom den gemensamma sällskapsdjur undulat. Cockatiels kan dela burar med varandra, men det är inte en process som kan forceras. Rusar processen kan orsaka sjukdomar att spridas bland fåglarna, vilket kan leda till medicinska problem och eventuellt dödsfall.

Karantän

När först införa en ny fågel i ett hem, bör den fågeln sättas i karantän från andra fåglar i minst 30 dagar. De flesta veterinärer kommer att rekommendera en 90-dagars karantän för att säkerställa att inga sjukdomar slinka förbi oupptäckt. Karantän är nödvändigt eftersom fåglarna kan maskera symptom på sjukdomar för långa tidsperioder och kunde infektera andra fåglar om de är sjuka. All kontakt mellan fåglar bör förbjudas, vilket inkluderar att dela leksaker, vatten och utfodring utrustning och livsmedel.

Post-karantän

När den nya cockatiel har överlevt karantänperioden utan några tecken på sjukdom, kan processen med att införa fågeln att andra fåglar börja. En fågel ägare bör ta den nya fågeln till en aviär veterinär för att säkerställa att den inte har en frisk innan man inför andra fåglar. Flyg fjädrar bör också klippt av den avian veterinären att göra det lättare för ägare att träna sina fåglar. Lämplig utbildning kommer att hjälpa alla fåglar leva tillsammans i fred.

socialisering Period

Införa det nya cockatiel till den aktuella Nymfparakit bosatt eller invånare att starta en socialiseringsprocess som kan leda till att de delar en bur. Börja med att placera både burar nära varandra. Efter ett par dagar, bör ägarna låta både fåglar ur sina burar samtidigt. Förhoppningsvis kommer de att börja spela och interagera med varandra. När du börjar märka fåglarna interagerar med varandra och njuta av varandras sällskap, lämnar fågelbur dörrar öppna. Fåglarna ska börja spendera tid tillsammans i en bur. När detta sker, kan du börja att hålla dem i en bur så länge de inte visar aggressivt fysiskt beteende mot varandra.

Tecken på Inkompatibilitet

Generellt sett, cockatiels är sociala fåglar som kommer att vilja tillbringa tid med varandra. Oavsett vad som görs, vissa cockatiels kommer inte komma överens. Väsande, skrikande, bitande, svans bockning, fjäder drar, lunging och andra aggressiva beteenden bör övervägas tecken på oförenlighet. Om dessa aggressiva beteenden fortsätter de två fåglarna behöver för att leva i separata burar och deras sociala tid tillsammans skulle inträffa när de spelar utanför sina burar.


  

Kommentar