Hur planera för akvarieväxter

April 8

Hur planera för akvarieväxter


Oavsett om du redan har en etablerad akvarium eller är i färd med att sätta upp en ny tank, rätt växter är en viktig del av bilden. Växter låna en naturlig skönhet till ett akvarium, och riktiga växter kan leverera viktig syre att fiska också. Det är viktigt att planera noggrant när man väljer växter för ditt akvarium.

Instruktioner

1 Tänk på typer av fisk du har i ditt akvarium. Vissa arter samexisterar fredligt med växter, andra kommer att använda växter som en källa till mat, och ytterligare andra kommer att vara aktivt destruktiva levande växter. Lägga levande växter till en gemenskap tank kan vara en utmärkt idé, men att lägga samma växter till ett akvarium av stora ciklider kan vara ett misstag. Ciklider tenderar att gräva i grus och kan lätt utrota även de största anläggningarna.

2 Titta på färgschema akvarium och välj växtfärger i enlighet därmed. Oavsett om du planerar att använda verkliga eller konstgjorda växter, kan du välja från ett stort antal färger. Tänk på hur färgerna av växterna kan förbättra den naturliga looken av akvariet. Om du har en tank som är dekorerad med stenar och drivved, kan några ljusa gröna växter ger en stor kontrast. Om din totala tankkonstruktionen är lättare, kan några mörka grön java ormbunkar eller liknande anläggningar slutföra utseende.

3 Har ditt vatten testas innan du köper växter. Om din djuraffär tillhandahåller gratis vatten provning, doppa ett urval av din tank vatten och ta det för analys. Om inte, flera testutrustningar finns tillgängliga som gör att du kan analysera sammansättningen av vattnet i ditt eget hem. Vattenkvaliteten är lika viktigt att odla växter som det är att hålla fisk, så se till att göra nödvändiga justeringar innan shopping för levande växter.


  

Kommentar