Hur Feed begäran ponnyer

March 26

Hur Feed begäran ponnyer


The Pony of the Americas (POA) var först uppvuxna i 1954 från en halv-arabisk, halv-Appaloosa sto och en shetlandsponny hingst. Rasen har utvecklats för att ridas och visas av barn, så postkontorsagenter, av naturen, är mild. Rasstandarden kräver en höjd på mellan 44 och 52 inches och en kappa som är fläckig liksom den Appaloosa. Även postkontorsagenter har ett ovanligt utseende, måste de matas på samma sätt som alla andra ponny.

Instruktioner

Hur Feed begäran ponnyer

En Väg din begäran ponny med en bärbar häst omfattning eller boskap skala. Mängden mat som behövs beror på hur mycket den väger, liksom dess typ av kost och aktivitetsnivå. Din veterinär kan hjälpa dig att avgöra hur mycket mat att börja mata din ponny.

2 Ge din ponny massor av grovfoder, såsom hö och gräs. Dessa livsmedel är bra för sitt matsmältningssystem. POA ponny har en liten mage, så kanske du vill mata den små mängder mat flera gånger om dagen i stället för en stor måltid.

3 Komplettera din begäran ponny kost med några korn. The Pony of the Americas ofta utbildad show häst, och den extra energi det förbrukar kan kräva extra fetthalten i sin kost. Agnar och riskli är två vanliga alternativ för häst spannmåls tillskott.

4 Inkludera kommersiella pellets i ponny kost. Det finns flera märken av foder tillgängliga som är inriktade specifikt mot hästar. Kontrollera med din veterinär för att avgöra den bästa typ för din POA ponny.

5 Mata din ponny saftiga livsmedel som äpplen och morötter sparsamt. Dessa livsmedel är behandlar för ponnyer. Ponnyer också njuta av saltstenar, som kan ge en nödvändig mineral uppsving.

6 Ge din begäran ponny med massor av färskt, rent vatten. Ponnyer kan bli uttorkad enkelt och kan behöva dricka 5 till 10 liter vatten per dag.

7 Ta del av din ponny tillstånd efter start den på sin diet. Om ponny är underviktig eller överviktig, kontakta din veterinär och göra justeringar därefter.

Tips

  • När utfodra din begäran ponny, följ inte mata riktlinjer för en full-size häst. Ponnyer väger mindre, vilket innebär att de behöver mindre mat.
  • Kontrollera höet noga innan utfodring den till din ponny att vara säker på att det är fritt från damm och mögel.
  • POA ponnyer lätt kan bli lite överviktig. Om din ponny börjar sätta på för mycket i vikt, skära ned på mängden av gräs och hö i sin kost.
  • Om du behöver ändra din ponny kost, gör det gradvis, eftersom drastiska förändringar kan rubba sitt matsmältningssystem.
  • Prata med din veterinär innan du ger ditt ponny någon typ av vitamin eller mineraltillskott. Vissa kosttillskott formuleras speciellt för hästar, medan andra kan innehålla ingredienser som kan vara skadliga.
  • Ändra din ponny vatten dagligen för att hålla den ren och fri från bakterier.
  • Försök inte att rida din ponny omedelbart efter att den har ätit. Låt det ungefär en timme att smälta sin mat.

  

Kommentar