Beteende & Personlighetsdrag av den amerikanska Shorthaired katt

December 6

Cat Fancier Association (CFA) erkänner 41 stamtavla raser. En av de äldsta är den amerikanska korthår, som, tillsammans med abessinier, burmesiska, Manx och persiska, var en av de första fem registrerade raser att officiellt erkänd av CFA 1906.

Historia

CFA kallar den amerikanska korthår, "Amerikas egen ras." Engelska bosättare förde första katter med dem till Nordamerika för att hålla råttor och möss under kontroll på sina fartyg. Register visar att flera katter var bland passagerarna på Mayflower.

Utseende

Amerikanska korthår är stora, muskulösa katter med stora huvuden och runda ögon. Vuxna väger i allmänhet mellan åtta och 15 pounds. CFA erkänner amerikanska korthår i mer än 80 färger och mönster, inklusive vitt med blå ögon och den populära silver tabby med täta svarta markeringar.

Personlighet

Även om de flesta amerikanska korthår inte knä katter, de är i allmänhet milda, tillgiven följeslagare. De flesta gör bra med barn, andra katter och hundar. Medan de njuta av företaget, de är självständiga katter och inte kräver ständig uppmärksamhet.

livsstil

Dagens amerikanska korthår härstammar från arbets katter. Liksom sina förfäder, de är utmärkta jägare och är inte anpassade för en "strikt inomhus" livsstil eller lägenhetsboende.

Hälsoproblem

Även amerikanska Shorthairs är en härdig ras med några hälsoproblem, är katter från några rader predisponerade för hypertropic kardiomyopati, en gemensam hjärtsjukdom hos katter.

Långt liv

Med god vård, kan en amerikansk korthår leva till 20 år gammal. Medellivslängden är cirka 15 år.


  

Kommentar