Substitut för rostat sesamolja

February 15

Substitut för rostat sesamolja


Rostade sesamolja är en vanlig ingrediens i asiatiska och indiska köket. En krossn extraherar olja från rostade sesamfrön genom. Utöver sin mångsidighet i matlagning, har sesamolja ett rykte för att erbjuda antiinflammatoriska, antioxidanter, antiseptiska och smärtstillande fördelar och kan också hjälpa till att sänka blodtrycket. Om du inte har rostat sesamolja hemma, eller om du inte gillar smaken, kan du prova några substitut.

nötoljor

Även nötoljor inte ger en identisk smak, kan du ersätta dem för rostade sesamolja i recept. Jordnötsolja är bland de vanligaste oljor mutter. Du hittar den i de flesta livsmedelsbutiker. Du kan behöva söka efter den i specialbutiker, men mandelolja är en annan acceptabel ersättning. För att bättre kunna uppnå smaken av rostade sesamolja, leta efter mutter oljor gjorda av rostade eller rostade nötter snarare än olja utvinns ur råa nötter. Du kan också prova rosta några råa nötter och blanda dem med en lätt olja - rapsolja, till exempel.

Ljus sesamolja

Smak och konsistens av rostade sesamolja kan vara alltför intensiv för din smak. Processorer gör mörk sesamolja, en vanlig ingrediens i indisk matlagning, genom att utvinna olja från rostade sesamfrön. För en mildare smak, försök att ersätta med lätt sesamolja utvinns ur råa sesamfrön. Lätt sesamolja har en nötaktig smak inte lika fet som den mörkare, rostade sesamolja. Använda ljus sesamolja kommer att ge dig tillfredsställande tillagningsresultat utan att offra hälsofördelar några intresse med att konsumera sesamolja.

Sesamfrön

Du kan behöva ersätta rostade sesamolja helt enkelt därför att ett recept kräver det och du inte har någon i lager. Om du har sesamfrön i ditt skafferi, kan du enkelt göra din egen version av rostade sesamolja hemma. Rosta rå frön på medelvärme i en stekpanna, svarvning ofta tills en rik, brun färg framträder. Använda en mortel och mortelstöt eller matberedare att mala fröna. Du kan kasta rostade frön i en grönsak, raps eller annan matolja för att uppnå en acceptabel ersättning.


  

Kommentar