De bästa sätten att minska över Saltning vid matlagning

November 29

De bästa sätten att minska över Saltning vid matlagning


Över saltning mat är ett misstag varje kockar gör; dock kan veta hur man reparera sälta vara knepigt. Ingen enkel lösning finns för att fästa en salt maträtt, men du kan använda några metoder för att neutralisera eller späda ut smaken. Alltid dubbelkolla recept för den typ av salt som kallas för att förhindra att mat blir alltför salt. Bordssalt är betydligt saltare än Kosher eller havssalt, så stilen krävs gör en stor skillnad.

timing

Lägg inte till något salt på maten tills den är klar matlagning. När mat kockar, vätskor minska och smaker intensifieras. Så vad kan verka som en försumbar nypa salt i början kan smaka som en heaping handfull vid den tidpunkt då skålen är klar. Lägg ditt salt i små steg, och efter varje tillsats, rör skålen ordentligt och smaka innan du lägger mer salt.

Socker och vinäger

Tillsatsen av socker och vinäger till rätter kan neutralisera alltför salt smak. Lägg en tesked varje granulerad vitsocker och äppelcidervinäger till din mat medan det fortfarande matlagning. Rör tills sockret och vinäger grundligt kombineras sedan smaka. Om maten är fortfarande alltför salt, lägga till ytterligare en tesked varje socker och vinäger. Fortsätt tills maten har nått önskad smak.

Lägga Ingredienser

Hälla ytterligare ingredienser i din maträtt fungerar bäst för att minska sälta i soppor, grytor och såser. Lägg till extra av beroende vätska ingredienser du redan har använt. Tomatsås, mjölk och grädde kommer alla späda salt smak. Om ditt recept som kallas för buljong eller lager, använda vatten eller en låg natrium version istället. Låt skålen sjuda, utan lock, i minst 20 minuter tills volymen av vätskan minskar, och skålen tjocknar.

ersätter Ingredienser

Om inget annat fungerar, kan du alltid ta bort en del av det alltför salt skålen i ett sista försök att få smaker rätt. Scoop ut ungefär 1/4 till 1/2 av volymen på skålen och ersätta den med en lika stor mängd av samma ingredienser. Låt nytillkomna mat att laga mat ordentligt att kombinera smaker och se till att ingredienserna är säkra. För att påskynda processen, snabbt stek nya ingredienser över medelhög värme innan den läggs till resten av maten.


  

Kommentar