VAD ÄR ugnsstekning Pork?

June 13

VAD ÄR ugnsstekning Pork?


Ugnsstekning fläsk, som ugnsstekning nötkött, behöver en betydande mängd av fett och bindväv för att hålla sig väl under lång, långsam tillagning. Även om du kan använda någon nedskärning av griskött i en gryta, dyrare, magert kött som fläskfilé tenderar att falla sönder under stewing och saknar kroppen och textur billigare styckningsdelar av griskött som butt, skuldra, revbensspjäll och fläsk magen.

Butt eller Shoulder

Fläsk rumpa eller axeln är perfekt för ugnsstekning. Dessa nedskärningar har normalt en medelfettlager på ena sidan och betydande bindväv som löper genom hela steken. Benfritt rumpa eller axeln är lätt att skära i 1- till 2-tums kuber, storleken typiskt kallas i stuvade fläsk recept. Du kan också klippa gryta kött från ben rumpa eller axeln stekar, men vinkeln och läget för benen gör det svårt att undvika slöseri.

Revbensspjäll

Revbensspjäll har bra fett och bindväv, som håller dem saftiga när grillad eller stekt och gör dem bra för ugnsstekning. Du kan enkelt ta bort köttet från standardstorlek revben som har delats, men det är svårt att skära bort om revbenen är i en platta. Har din slaktare skär dem i bitar för att underlätta skär gryta kött. Benfria revbensspjäll, ofta skurna från butt eller axel stekar, är lätt att skära i gryta storlek kuber.

Sidfläsk

Fläsk magen är en av de bästa alternativen för stewing och även den mest ekonomiska. Även sidfläsk innehåller en hög andel fett att luta, smälter överflödigt fett långsamt under stewing, förmedla skålen med rik, silkeslen smak. Vid användning av sidfläsk för stewing, använder en skimmer för att ta bort den skummande fett rester som stiger till toppen av potten under tillagningen, för att hålla smaker distinkt och tillagningsvätskan klar.

Stewing Grunderna

Oavsett vad skär du väljer för stewing, är metoden enkel och nästan idiotsäker. Skaka kubik fläsk i en plast- eller papperspåsen med kryddat mjöl. Brown det något i vegetabilisk olja i en stor, tung kastrull. Häll bort överflödig drippings och täcka köttet med vatten eller buljong. Täck och låt sjuda på spishäll eller i ugnen i flera timmar tills den faller isär när det penetreras med en gaffel. Om din gryta recept efterlyser grönsaker, lägg dem under den sista halvtimmen av matlagning. Du kan också framgångsrikt gryta fläsk i en långsam spis.


  

Kommentar