Olika typer av Raw ostron

April 23

Olika typer av Raw ostron


Ostron är mollusker och återfinns i naturen, men har också odlats i mer än 2000 år. Ostron är mycket näringsrika; de är låga i fett och kolesterol, och är en utmärkt källa till vitamin A, B, C och D, samt järn, koppar, kalcium och zink. Det finns massor av arter av ostron i världen, men bara en handfull av sorter odlas och konsumeras i Nordamerika.

den Belon

Den Belon ostron, som ibland kallas den europeiska eller ostron, är ursprungligen från Belon floden i Frankrike. De har en distinkt havsvatten smak, som vissa kallar torr och metalliska och säljs till högre priser. De odlas i Maine, och är vanligtvis tillgängliga under hösten, vintern och våren säsonger.

Olympia

Den Olympia ostron hör hemma i nordvästra USA, och är allmänt återfinns i staten Washington. Dessa ostron är mycket små i storlek - ungefär 2 inches i diameter - med en stark, angenäm smak. Dessa ostron leka under sommarmånaderna, vilket gör deras konsistens grynig och oönskad, och är vanligtvis endast tillgängliga för köp under nonsummer månader.

Virginia

Virginia ostron, även kallad Atlanten eller ostron, frodas längs ostkusten, från Prince Edward Island, Kanada, hela vägen till Mexikanska golfen. Klimatbaserade skillnader i ostron är vanliga, med norra Virginia ostron är fastare och bättre lämpad att konsumera rå än deras södra motsvarighet. Även om de är tillgängliga året runt, tenderar de att vara mer intetsägande smak under sommarmånaderna.

Stilla havet

Den jätteostron har sitt ursprung i Japan, och fördes till Nordamerika under 1920-talet, enligt The Nibble hemsida. De är nu odlas över hela USA, i synnerhet längs västkusten. Även Pacific ostron är kända för sin krämiga konsistens och smak, de flesta sorter anses alltför underlägsen ätas råa. Dessa ostron växer ganska stora i storlek, upp till 12 inches i diameter, vilket gör den råa köttet hårda och sega. Mad River, Tomales Bay och Totten ostron, som odlas i Kalifornien och Washington Sound, är de enda jätteostron sorter som vanligen äts råa, säger Cuisine Net Digest.

Kumamoto ostron, även om en mängd jätteostron, ofta klassas som sin egen art. Det var ursprungligen odlas på ön Kyushu i Japan, och är nu odlas längs västkusten i Nordamerika. Den kan ätas rå, och har en delikat smörig smak.


  

Kommentar