Hur man gör Granatäpple puré

April 13

Hur man gör Granatäpple puré


Även utsikterna för att äta ett granatäpple kan vara skrämmande för den oinvigde konsumenten, är frukten förvånansvärt lätt att öppna och äta. Inne i okänslighet frukt är en mängd saftiga, juvel röda frön om storleken på majskorn. Tillverkare extrahera saft och massa från frön för att göra färdiga granatäpple produkter, men du kan göra din egen hemgjorda version av pureeing fröna. Tillsätt granatäpple puré till såser, cocktails och desserter, eller använda den för att extrahera den söta saften från fröna.

Instruktioner

1 Skär av toppen av granatäpple med hjälp av en kniv. Du bör avskurna nog av toppen för att kunna se de röda kluster inuti frukten.

2 Använd kniv för att skära genom huden och dela frukten i klyftor, med hjälp av utsikten från toppen av frukten som en guide.

3 Sprid frukten öppet så att röda frön inuti exponeras. Använd fingrarna för att ta bort röda frön och placera dem i ett durkslag.

4 Skölj fröna lätt innan de placeras i en ren kastrull.

5 Lägg 1/4 dl vatten till potten och koka upp. Koka i 5 till 6 minuter eller tills fröna är mjuk och krossa lätt.

6 Placera de kokta fröna i en matberedare. Mos fröna tills blandningen har en slät konsistens. Använda kokvattnet för att förtunna puré, om det behövs.

Tips

  • Använd en spatel för att skrapa större stycken från sidorna av matberedaren period medan mosning.
  • Sila purén genom en fin, mask sil för att ta bort alla bitar som inte kommer att bryta upp, om det behövs.
  • Var försiktig när du skär granatäpple med kniv.

  

Kommentar