Hur att destillera Single Malt Whisky

March 23

Hur att destillera Single Malt Whisky


Även single-malt scotch görs endast i Skottland, kan du destillera single malt whisky i bekvämligheten av ditt hem. Du gör en enda malt whisky från endast en typ av mältat korn. Alkoholhalten i single-malt whisky varierar från 40 procent till 55 procent. Ju mer du destillera en whisky, desto dyrare blir det. Destillationsprocessen renar alkohol, vilket gör det renare att dricka. Du kan destillera en whisky hemma med rätt maskin och ingredienser.

Instruktioner

Pre-destillation

1 Blöt mältat korn korn med vatten med hjälp av en ek trä hink för 36 timmar. Detta startar grobarhet processen.

2 Torka korn korn på en fin skärm för sju dagar. Kornet förvandlas till enkel solutable används för att göra alkohol. Detta kallas maltprocessen.

3 Häll Korn med vatten i en malt kvarn.

4 Vattnet från malt kvarn används för att göra den whisky. Korn och vattenblandning kallas vört.

5 Lägga jäst till vörten. Låt vörten och jäst jäsa under tre till fyra dagar. Det förvandlas till en lösning som kallas tvätt.

Destillering

6 Köp en tvätt stilla och en ande fortfarande. De stillbilder som används för destillering av single-malt whisky är tillverkade av koppar.

7 Häll den jästa tvätt i till en tvätt fortfarande.

8 Koka den jästa vörten till en temperatur av 200F i tre timmar. Alkohol kokar vid en lägre temperatur än vatten. alkoholångan fångas på toppen av krukan fortfarande. Efter att de svalna, de återvänder till flytande form.

9 Låt tvätt svalna i åtta timmar.

10 Överför tvätten från tvätt fortfarande i en ek trä hink. Häll tvätt från skopan in i en spritdestillator.

11 Koka tvätten till en temperatur av 200F i fem timmar

12 Låt tvätten svalna i anden stilla i 10 timmar.

13 Häll första 15 procent av tvätt i en ek trä hink. Detta kallas huvudet. Cheferna för tvätten är låg alkoholhalt. De kan användas i en framtida sats av tvätt.

14 Häll nästa 70 procent av tvätt i en ek träfat. Detta kallas hjärtan körningen. Hjärtan körningen innehåller hög alkoholhalt och kvalitet. De används för att göra en enda malt whisky. Förvara tvätten i ek träfat i tre år.

15 Häll resterande 15 procent av tvätt i en ek trä hink. Detta kallas svansar. Svansarna av tvätt innehåller låg alkoholhalt. De hälls i en framtida sats av tvätt.


  

Kommentar